Догори
Дати відгук

Як допрацюватись до підозри НАБУ — досвід Андрія Мальованого

Ексголові Держекоінспекції України вручено підозру НАБУ.

4 хв на прочитання13 Грудня 2021, 12:54
Поділитись:

10 грудня 2021 року на сайті НАБУ з’явилася інформація стосовно того, що НАБУ та САП встановили нові епізоди розкрадання коштів комунального об’єднання «Київзеленбуд», у зв’язку з чим трьом особам повідомлено про підозру, ще семи — оновлено підозри в контексті нових доказів. Таким чином, загальна кількість осіб, імовірно причетних до вчинення корупційного злочину, зросла до 10, а загальна сума завданої шкоди комунальному об’єднанню — до 115,19 млн грн.

За даними слідства, у 2016–2018 рр. КО «Київзеленбуд» оголосило та провело тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Переможцями тендерів стали три наперед визначені компанії, які поставляли техніку КО «Київзеленбуд» за завищеними цінами.

НАБУ та САП з’ясували, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перерахували на рахунки іноземних компаній, а звідти — на підконтрольну їм компанію, зареєстровану в Італії (Верона).

На підставі здобутих доказів, з метою відшкодування збитків, завданих громаді Києва, детективи НАБУ домоглися накладення арешту на корпоративні права італійської компанії та об’єкти нерухомості, які, як вважає слідство, могли збудувати за рахунок коштів, виведених із КО «Київзеленбуду».

За нашими даними однією з підозрюваних осіб є колишній начальник управління екології та природних ресурсів Київського міської державної адміністарції  Андрій Мальованій, який займав цю посаду саме за часів славнозвісної історії із «Київзеленбудом» та саме йому, за нашою інформацією, вручено підозру детективами НАБУ. З довідки, що представлена нижче видно, що Андрій Мальований займав різні  посади в КМДА  в період до, під час  розгортання подій по справі з "Зеленбудом"  та вже після .

Тільки рік минув, як пан Мальований пішов із посади у КМДА, і вже такі здобутки у вигляді підозри НАБУ. Місяць минув зі звільнення з посади голови Державної екологічної інспекції України, а «здобутки» в цій галузі — її тотальна корумпованість — стали однією із причин відставки колишнього міністра довкілля Романа Абрамовського, про що ми писали в наших попередніх матеріалах. Наразі Андрій Мальований не втрачає часу та є одним із кандидатів у конкурсі на посаду голови Державного агентства з управління зоною відчуження.  Як видно з результатів співбесіди, пан Мальований є одним з фіналістів конкурсу на посаду.

Виникає ряд запитань з цього приводу:

  • Скільки знадобиться часу для того, щоб оцінити діяльність пана Мальованого на посаді голови ДЕІ та розслідувати можливі злочини за час перебування на посаді? Чого варті тільки справи із затриманнями інспекторів Південно-Західного регіону на отриманні хабарів. Один із таких інспекторів є близьким товаришем Андрія Мальованого та досі перебуває на посаді.
  • Наступне питання, напевне, до конкурсної комісії на голову ДАЗВ: ви впевнені, що саме такі кадри з таким досвідом потрібні в керівництві відомства, через яке проходять десятки тендерів щороку на мільйони гривень? Та взагалі, як людина з таким шлейфом з минулої та позаминулої роботи може очолювати посаду категорії «А»?
  • Останнє риторичне запитання: кому та в яких відомствах ще потрібні такі «здобутки», «реформи» й «успіхи», яких досяг пан Мальований на посаді начальника управління екології та природних ресурсів при КМДА та голови ДЕІ?

Журналісти Грін Пост співпрацюють із НАБУ щодо виявлення можливих корупційних дій у діяльності  Мальованого під час перебування його на посаді голови ДЕІ, адже екологічні розслідування — одна з місій нашого видання. Якщо ви маєте інформацію з цього приводу, надсилайте на нашу електронну пошту: [email protected], редакція гарантує конфіденційність.

Нагадаємо, Держекоінспекцію Південно-Західного округу притягають до відповідальності за зловживання службовим становищем. Ми писали, як  екологи заявили про «наїзди» та «пресування» ДЕІ південно-західного округу: «выгребать и сидеть будете вы».

Крім цього наголосу набула ситуація з хабарництвом ще в одному регіональному ДЕЇ: в Одесі під час передачі хабаря затримали співробітника Держекоінспекції (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Розслідування
Зображення згенеровано ШІ
Хто, як і для чого намагається дискредитувати та заблокувати реформу управління відходами?
6 хв на прочитання21 Квітня 2024
Канал постачання наркотиків Наркоторговці Незаконна діяльність
В Києві розкрили канал постачання наркотиків: вилучено кокаїну на $250 тисяч
1 хв на прочитання28 Березня 2024
Лікар ґвалтував пацієнтів та знімав на відео
У Закарпатській області лікар ґвалтував пацієнтів: "накачував" снодійним та знімав на відео
1 хв на прочитання08 Березня 2024
Охорона природи Екологи проти присвоєнням звання заслужений природоохоронець Відкрите зверн
Безпідставні нагороди у сфері охорони довкілля: ноу-хау, проти якого повстали всі екоактивісти
2 хв на прочитання16 Лютого 2024
Зухвале виділення земельних ділянок у Києві: "Дипломатичний дерибан" або зрада інтересів громади
6 хв на прочитання01 Лютого 2024
Посадовець київського метрополітену завдав підприємству збитків на суму понад 13 млн грн
1 хв на прочитання15 Січня 2024
Очищення утилізаційного ринку почалось
8 хв на прочитання15 Січня 2024
28-річний браконьєр із Черкащини постане перед судом
1 хв на прочитання02 Січня 2024
Більше з GreenPost
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання46 хвилин тому
Огірки Корисні овочі Харчування
Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте огірки щодня
1 хв на прочитаннягодина тому
 Екологія Переробка Забруднення пластиком Глобальний договір про пластик
Україна долучилася до Коаліції високих амбіцій щодо припинення забруднення пластиком
2 хв на прочитання2 години тому
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання2 години тому
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання3 години тому
Провідний спінальний хірург зі США лікуватиме дітей зі складними патологіями хребта
1 хв на прочитання4 години тому
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитання4 години тому
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитання5 годин тому