Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Найсильніша за 115 років злива обрушилася на столицю Південної Кореї: є жертви (ВІДЕО)

Найсильніша за 115 років злива обрушилася на столицю Південної Кореї: є жертви (ВІДЕО)

1:51
Поділитись:

Внаслідок повені у корейській столиці 765 об'єктів було пошкоджено.

Рекордні опади обрушилися на Сеул та прилеглі райони. Внаслідок цього щонайменше 8 людей загинули та ще 7 зникли безвісти. Також 14 людей отримали поранення та понад 80 врятовано.

У деяких частинах Сеула, Інчхона та провінції Кенгідо випало понад 100 мм опадів за годину, а у сеульському районі Тонджак зафіксовано показник 141,5 мм за годину – це рекордний рівень. Попереднє досягнення у 118,6 мм за годину було встановлено влітку 1942 року.

Автоматизована метеостанція Корейського метеорологічного управління (КМА) в Тонджаку зафіксувала добову кількість опадів на позначці 381,5 мм, що значно вище за офіційний рекорд у 354,7 мм, який був встановлений у серпні 1920 року. Цей показник залишався найвищим рівнем відколи з'явилася перша в Кореї сучасна система запису погоди, впроваджена у 1907 році.

Втім, у KMA заявили, що останні дані не будуть включені в офіційну книгу рекордів, оскільки вони не були отримані на стандартній станції спостереження за погодою агентства у районі Чонно в Сеулі.

Внаслідок повені у корейській столиці 765 об'єктів було пошкоджено, а близько 80 ділянок шосе, 3 підземні дороги та 26 паркувальних об'єктів було закрито з міркувань безпеки. Зливи також вивели з ладу численні громадські об'єкти – зареєстровано 8 випадків затоплення залізниць у Сеулі, Інчхоні та інших містах, а також було тимчасове призупинення руху на ділянках декількох ліній залізниці та метро, включаючи 4-ту лінію метро Сеула та Кенгін.