Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Дніпрянин перетворює непотріб на свічки і акумулятори для ЗСУ

Дніпрянин перетворює непотріб на свічки і акумулятори для ЗСУ

1:51
Поділитись:

Збирає скло, алюмінієві бляшанки, макулатуру.

Дніпрянин перетворює непотріб на купу корисних речей. Це -— зручний стілець, зроблений з ПЕТ-пляшок. Невелика дамська сумочка — з кришок. Навіть стелю чоловік обробляє переробленим пластиком.

Олександр Гречка три роки збирає і сортує сміття. Збирає скло, алюмінієві бляшанки, макулатуру. Приносять непотріб і всі охочі. На місяць виходить більше тонни!

Олександр Гречка, еко-волонтер: «Асортимент дуже великий, пакети різні. Деякі зараз ми просто збираємо, в подальшому будемо переробляти; деякі продаємо для того, щоб підтримувати життя цієї станції».

Люди приносять «сміттєвому» майстру все, що знаходять і збирають. В тому числі викурені курилки, акумулятори з них використовують умільці України і роблять зарядні пристрої для ЗСУ.

Дівчина сортує сміття вдома. А цю традицію перейняла з-за кордону: «В мене вдома стоять контейнери, де я і мої діти сортуємо вторсировину. І в нас дуже мало відходів. Це вміщається, я приїжджаю і сортую. Це роблять в цивілізованій країні, і я дуже рада, що це є в Дніпрі».

Окрім акумуляторів, з непотребу майстер виробляє навіть свічки. Більше 200 вже передав на потреби ЗСУ. А сміття приймає 2 рази на тиждень.

До слова, на Волині злочинці продали понад 3,4 тонни вкраденого з «Укрзалізниці» піску(ФОТО).