Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Житомирі дівчина створює унікальні писанки: розмальовує яйця шоколадним петриківським розписом (ВІДЕО)

У Житомирі дівчина створює унікальні писанки: розмальовує яйця шоколадним петриківським розписом (ВІДЕО)

2:53
Поділитись:

На білих заготовках у формі яєць, зроблених із бельгійського шоколаду та карамелі, кондитерка різнокольоровим шоколадом малює квіти.

Йдеться про великодню колекцію писанок, розмальованих у стилі петриківського розпису. Створює цю унікальну колекцію 25-річна житомирянка Дарія Твардовська, використовуючи  для цього кольоровий шоколад.

«Я роблю квіти у стилі петриківського розпису. Людям дуже подобається саме петриківський розпис — квіти, малюнки. Дуже складно, адже шоколад має певні особливості. Це не так просто, як, скажімо, малювати фарбами на папері. Звичайно, ти поступово здобуваєш досвід. На навчання можуть піти тижні», — мовою жестів розповідає кореспондентам Суспільного Дарія.

Дівчина каже, що процес малювання шоколадом — це захоплива, творча, але водночас складна робота, яка приносить велике задоволення. За словами мами Дарії Наталії, для її доньки, яка з 8-місячного віку має вади слуху — це не просто соціалізація, а й реальне підтвердження того, що її талант справді потрібен людям.

На виготовлення одного виробу майстриня витрачає 30 хвилин. За день робить 6–7 пасхальних візерунків.

Над великодньою колекцією писанок Дарія працює на замовлення одного з місцевих локальних шоколадних брендів. За словами представниці бренду  Тетяни Гордієнко, особливість колекції в тому, що кожна писанка є унікальним витвором і шоколадного, і художнього мистецтва.

Окрім писанок у стилі петриківського розпису, Дарія також розписує писанки зі старовинними великодніми візерунками. Їх маркують спеціальними поштовими марками із зображенням житомирської Водонапірної вежі, популяризуючи у такий спосіб і саме місто, і його нові виробництва.

До слова, вчені створили молоко з грибів і коноплі, яке ідеально смакує з кавою.