Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Трагедія в Кременчуку: обстрілювали ТЦ з бомбардувальників, які злетіли у Калузькій області (ВІДЕО)

Трагедія в Кременчуку: обстрілювали ТЦ з бомбардувальників, які злетіли у Калузькій області (ВІДЕО)

1:06
Поділитись:

27 червня дві російські ракети вдарили по Кременчуку. Одна з ракет влучила у ТЦ де перебували орієнтовно 1000 людей.

Служба безпеки України встановила, що ворожі ракети, які влучили по торговельно-розважальному центру «Амстор» в Кременчуці, запустили у повітряному просторі Курської області. Про це ідеться в Телеграмі СБУ.

За словами голови СБУ Івана Баканова, спецслужба збирає численні докази, що підтверджують – російські війська свідомо вчинили воєнний злочин.

Наразі відомо, що запуск ракет «Х-22» здійснено зі бомбардувальників «Ту-22М3», які злетіли з аеродрому «Шайковка» у Калузькій області рф. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області. 

Також опубліковано відео з моментом удару, на якому, як стверджують у СБУ,  чітко видно – окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало багато відвідувачів.

Як наголошують у СБУ,  всі вигадки роспропаганди спростовуються фактами.

Щодо обстрілу заводу, то жодних складів із військовою технікою там не було: він виробляв асфальтозмішувальні установки.

«Якщо виходити з логіки окупантів, то небезпеку для них становлять полиці супермаркетів і навіть асфальтозмішувальні установки. Армія росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини. Всі докази наразі ретельно документуються», – сказав Баканов.

До слова, в море виведені 5 російських підводних човнів, ворог вдарив по території нафтопереробного заводу в Лисичанську.