Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Мати гірше вітчима: півроку 12-річний школяр жив у котельні без вікон, з відром замість туалету (ВІДЕО)

Мати гірше вітчима: півроку 12-річний школяр жив у котельні без вікон, з відром замість туалету (ВІДЕО)

3:39
Поділитись:

У школі про хлопчика відгукуються добре. Хоча не приховують, що він ніколи не поспішав додому після уроків.

У Рівненській області рідна мати поселила 12-річного хлопчика в котельню без вікон. Більше того, жінка забила двері цвяхами. Вона залишала дитині тільки склянку води і "туалетне " відро.Таким чином горе-мати карала дитину за непослух, йдеться в сюжеті ТСН.

"Не було вікон, була піч, письмовий стіл, канцелярське шкільне приладдя, невелике ліжко, яке не було застелене постільною білизною. Стояло відро для потреб", - в поліції розповіли, що в таких умовах хлопчик прожив півроку.

На щастя, 12-річній дитині вдалося втекти. Його, мокрого й голодного, в сусідньому селі зустрів інший школяр. З собою у нього була тільки ковдра, яку він взяв, щоб не замерзнути вночі.

Інспектор сектора ювенальної превенції Дубенського відділу поліції Тетяна Єрмолаєва розповіла, що родичі пояснювали це тим, що він завдає невеликої побутової шкоди: міг що-небудь зламати вдома, дверну ручку або телевізор заблокувати. Так вони  карали дитину через дрібну шкоду. Зокрема, бабуся Дмитра запевняє, що вони закривали школяра не постійно, а тільки двічі, щоб не тікав.

Також хлопчик розповів, що вітчим добре до нього ставився. А мати, навпаки, била.

"Ми зараз займаємося розшуком батька, оскільки за останніми даними він у нас проживав у Рівненському районі. Можливо, батько захоче взяти дитину", - каже керівник служби у справах дітей Смизької селищної ради Ганна Нагалка.

У школі про хлопчика відгукуються добре. Хоча не приховують, що він ніколи не поспішав додому після уроків. Матір навіть одного разу оштрафували за домашнє насильство через подряпини на його тілі.

"Це звичайні подряпини від нігтів, не надто сильні, але помітні. Він стверджував, що це побила мама через те, що він приніс з уроків трудового навчання фанеру, подряпав килимок на підлозі",— розповіла заступник директора Смизского ліцею Ірина Климова.

Сім'я 12-річного школяра вважається благополучною, має молодшу дочку. Однак тепер з батьками спілкуються соцслужби, а поліція склала на матір ще один протокол про домашнє насильство, хлопця забрали в центр реабілітації.

Нагадаємо, кардіолог назвала продукти, які потрібно їсти сердечникам.