Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Чемпіон з вакцинування: сумчанин 27 разів вакцинувався від Covid-19 (ВІДЕО)

Чемпіон з вакцинування: сумчанин 27 разів вакцинувався від Covid-19 (ВІДЕО)

1:15
Поділитись:

З’ясувалося, що в системі Helsi, куди вносять дані про вакцинацію, жодних запобіжників на такий випадок немає.

Перше щеплення 23-річному Олексію зробили наприкінці серпня. Відтоді хлопець поставив собі ціль — вакцинуватись 30 разів. Як ідеться у сюжеті "Вікон", у рідних Сумах більш як дві дози йому зробити відмовилися. Тож Олексій спочатку схитрував і зробив щеплення в області, а потім вирушив до Харкова.

Там, каже, ходив до центрів масової вакцинації та безперешкодно отримував дозу за дозою. Загалом згодом назбирав аж 25 щеплень. Але й на цьому хлопець не зупинився. Він вирушив до Львова, де вакцинувався ще двічі.

При цьому сумчанин запевняє, що після всіх вакцин почувається добре і ще вакцинуватиметься.

У свою чергу медики кажуть, що чоловік обійшов систему: він «мігрує» з однієї області до іншої і робить чергові вакцини. З’ясувалося, що в системі Helsi, куди вносять дані про вакцинацію, жодних запобіжників на такий випадок немає. Проте сформувати пацієнтові сертифікат із десятком щеплень не вдасться.

«Це, швидше за все, викличе помилку при формуванні сертифіката про вакцинацію», – пояснив директор сервісу Helsi Євген Донець.

Нагадаємо, COVID-статистика в країні -  рекордний максимум за добу, кількість смертей за час пандемії перевалила за 100 тис.