Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Російським танкам відриває башти через смертельний дефект (ВІДЕО)

Російським танкам відриває башти через смертельний дефект (ВІДЕО)

6:13
Поділитись:

Для Росії люди – такий самий витратний матеріал, як і машини.

Російським танкам відриває башти в Україні через суттєвий дефект Т-72.  У Т-72 боєприпаси розміщені по колу всередині башти, на військовому сленгу це називають "чорт у табакерці". У разі попадання противника може виникнути ланцюгова реакція – боєприпаси детонують та відривають башту смертельним ударом. Про це з посиланням на  The Washington Post, пише Ліга.

Професор Військового коледжу армії США Роберт Е. Гамільтон каже, що сила вибуху здатна миттєво "випарувати" екіпаж такого танка.

"Для російського екіпажу у разі попадання у відсік для зберігання боєприпасів усі гинуть. Усі ці боєприпаси – близько 40, залежно від того, несуть вони повне завантаження чи ні – всі згорять, і всі будуть мертві", – сказав він.

На думку аналітиків, цей недолік у конструкції танків свідчить про різні підходи та пріоритети в арміях. Гамільтон зазначив, що у більшості західних танків боєприпаси можуть зберігатися під підлогою башти, захищеною важким корпусом, або в задній частині башти.

"В американських танках протягом тривалого часу пріоритетом було виживання екіпажу, на відміну від російських танків. Насправді це просто різниця в конструкції відсіку для зберігання боєприпасів і різниця у розставлянні пріоритетів... Для Росії люди – такий самий витратний матеріал, як і машини", – сказав він.

Зазначається, що Україна також використовує варіанти Т-72 російського виробництва, які стикаються з проблемою. Проте саме Росія спирається у вторгненні на широкомасштабне розгортання танків – і Україна змогла дати відсіч краще, ніж очікувалося.

Дивіться приблизно з 03:40, як здатний відривати башти танкам британський протитанковий ракетний комплекс NLAW, який стоїть на озброєнні сил оборони України.

До слова, мова може йти лише про капітуляцію Росії — Арестович.