Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Українці виготовляють для ЗСУ повербанки підвищеної потужності: заряджають і телефони, і автівки (ВІДЕО)

Українці виготовляють для ЗСУ повербанки підвищеної потужності: заряджають і телефони, і автівки (ВІДЕО)

2:12
Поділитись:

Від таких пристроїв на передовій можна заряджати мобільні телефони, ноутбуки, тепловізори, дрони та автомобілі.

Завдяки великій місткості батареї можна зарядити, грубо кажучи, приблизно 200 телефонів спокійно. Повний комплект пристрою: повербанк, інвертор та зарядка. Вага такої зарядки — приблизно 9,5 кг,  розповів співрозробник пристрою  Володимир Жолобан.

В Івано-Франківську для військових виготовляють повербанки підвищеної потужності. Від таких пристроїв на передовій можна заряджати мобільні телефони, ноутбуки, тепловізори, дрони та автомобілі, розповіли розробники.

Володимир Жолобан каже, що друзі, які пішли захищати Україну, просили знайти для них потужні зарядні пристрої на передову. Тоді майстри вирішили виготовляти повербанки підвищеної потужності.

Ініціатор створення повербанків Дмитро Король говорить, для того, аби зрозуміти, яким має бути зарядний пристрій, майстри звернулися до військових із розвідки.

"Ми витягнули з їхньої машини все, що вони використовують безпосередньо під час несення служби. Потім визначили основні пріоритети: тепловізори, рації, планшети. І вже від того відштовхувалися, який має бути вигляд повербанка, яка має бути його потужність і що має бути всередині", — розповів Дмитро Король.

Впродовж дня майстри можуть виготовити приблизно десять таких повербанків.

"У нас є дуже швидка зарядка, яка дозволяє за дві-три години повністю зарядити повербанк від нуля до 100%. Це дозволяє хлопцям під час ротації оперативно їх перезарядити та повернутися до бойових дій", — сказав співрозробник приладу Артур Шкрібляк.

З його слів, у польових умовах зарядні пристрої можуть працювати тиждень. Зараз у розробників замовили 300 повербанків. Для того, щоб їх виготовити, майстрам потрібно 30 днів.

До слова, запущено газопровід між країнами Балтії та Польщею, вартістю у майже 500 млн євро.