Догори
Дати відгук

Тушкована печінка в сметані — перетворить звичайний обід на святкову подію

Печінка, особливо індички, вважається не тільки смачним, а й корисним продуктом, багатим на вітаміни й мікроелементи.

2 хв на прочитання26 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Тушкована печінка в сметані — це справжній кулінарний шедевр, здатний перетворити звичайний обід на святкову подію. Печінка, особливо індички, вважається не тільки смачним, а й корисним продуктом, багатим на вітаміни та мікроелементи.

Завдяки простим інгредієнтам та швидкому процесу приготування ця страва ідеально підходить для зайнятих буднів, коли хочеться чогось смачного, але нема часу на складні рецепти. Подавати тушковану печінку можна з різноманітними гарнірами — від класичного картопляного пюре до яскравого рису, гречки чи пасти.

Інгредієнти:

печінка індички — 500 г (або куряча печінка);

ріпчаста цибуля — 1 головка;

сметана (найкраще жирністю 20 %) — 200 – 250 г;

вершкове масло — 40 г;

вода — 250 – 300 мл;

сіль — до смаку;

борошно — 1 – 2 столові ложки.

Приготування.

Печінку промити під проточною водою, очистити від плівок і жилок. Нарізати печінку шматочками, бажаного розміру. (Оскільки печінка тушкуватиметься, замочувати в молоці її не треба.)

Цибулю почистити й порізати. Обсмажити цибулю на 20 г вершкового масла до золотистого кольору на середньому вогні (щоб цибуля стала м'якшою, можна додати дрібку солі).

На іншій сковороді з вершковим маслом, що залишилося, обсмажити порізану раніше печінку. Смажити печінку індички, періодично помішуючи до «побіління» (до готовності смажити не треба, тому що надалі вона ще тушкуватиметься).

Потім у сковороду з печінкою перекласти смажену золотисту цибулю. Додати сметану. Залити водою. Все перемішати й тушкувати під кришкою 10-20 хвилин (залежно від розмірів шматків). Кришка повинна бути закрита, оскільки шматочки печінки, що стирчать з води, будуть на повітрі обвітрюватися.

Як загусник сметанного соусу можна використовувати борошно (альтернатива — розведений крохмаль). Борошно можна попередньо обсмажити на сухій сковороді до золотаво-коричневого кольору, воно надасть цікавішого смаку та кольору соусу. Додати 1 – 2 столові ложки борошна (кількість залежить від бажаної консистенції соусу та кількості доданої вами води). Тушкувати ще 2 – 3 хвилини на слабкому вогні до зникнення борошняних грудочок. Посолити на смак тушковану печінку, перемішати. Зняти з вогню, дати постояти 10 хвилин під кришкою.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost