Догори
Дати відгук

Солодкий вибух: десертний суп із білого шоколаду

Неймовірне поєднання ніжного шоколаду, цитрусових нот і свіжих ягід.

1 хв на прочитання24 Липня 2025, 06:30
Фото: Mybakingaddiction.com Фото: Mybakingaddiction.com
Поділитись:

Набридли звичайні солодощі? Хочете здивувати гостей чимось незвичайним і водночас вишуканим? Цей десертний суп із білого шоколаду зі свіжими ягодами — ідеальний вибір! Він неймовірно ніжний, ароматний і легкий. Приготувати його зовсім просто, а враження від такої страви залишаться незабутніми.

Інгредієнти.

молоко — 500 мл;

апельсини — 2 шт.;

білий шоколад — 200 г;

свіжі ягоди (малина, чорниця, полуниця тощо) та м’ята — для подачі.

Приготування.

Обережно зняти цедру з одного чи двох апельсинів — нам знадобиться лише тонкий помаранчевий шар без білої частини, яка може гірчити. Потім вичавити сік з обох апельсинів.

У невеликій каструлі змішати молоко та свіжовичавлений апельсиновий сік.

Поставити молочно-апельсинову суміш на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб молоко не пригоріло.

Щойно суміш закипить, зняти каструлю з вогню. Додати шматочки білого шоколаду до гарячої рідини. Ретельно перемішувати, поки шоколад повністю не розтопиться й суп не стане однорідним і шовковистим.

Дати супу трохи охолонути — його можна подавати як теплим, так і повністю охолодженим. Розлити десерт у порційні тарілки чи піали. Перед подачею прикрасити свіжими ягодами та листочками м’яти.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.