Догори
Дати відгук

Школа 3.0: у Китаї почали чипувати школярів

Чип вшивають в уніформу для спостереження за учнями.

2 хв на прочитання28 Вересня 2021, 14:39
Китайські школярі. Фото з відкритих джерел Китайські школярі. Фото з відкритих джерел
Поділитись:

У Китаї після розпізнавання облич у школах та університетах у школі влаштували експеримент, який передбачає прикріплення мікрочипа до дитячого одягу для спостереження за дитиною. Про це розповідає Franceinfo.

Цей винахід настільки ж сучасний, як і жахливий, ідеться у повідомленні. Початкова школа у Чжухаї, на півдні Китаю, вирішила, наразі в експериментальних умовах, інтегрувати мікрочип в одяг школярів, щоб ідентифікувати їх і відстежувати їхній рух. Цифрова форма дає змогу вчителям і батькам завжди знати, де перебувають діти.

Завдяки цьому пристрою вони можуть у режимі реального часу стежити за пересуванням дітей, знати, як довго вони були в туалеті чи їдальні. І якщо, наприклад, учень потрапляє у небезпечну зону, система надсилає попередження вчителям і батькам. Ця система також дає їм змогу спілкуватися з дітьми, оскільки чип автоматично підключається до системи обміну повідомленнями.

Ця ініціатива сприймається неоднозначно. У соціальних мережах деякі вітають себе з цією школою 3.0, але більшість вважає, що Китай дещо зловживає системою електронного спостереження: деякі батьки порівнюють цю форму з електронним браслетом. Слід, однак, зазначити, що в Китаї існує багато скандалів щодо умов навчання дітей із численними випадками фізичного насильства; але також є діти, які порушують заборону на відеоігри.

«Це не перший випадок, коли Великий Брат втручається у школи в Китаї. Суспільство спостереження поширене, і Китай — країна з найбільшою кількістю камер відеоспостереження: майже півмільярда, або половина світової кількості», — ідеться в тексті повідомлення.

Камери часто пов'язані із системою розпізнавання осіб. Таким чином, щоб зайти до школи чи університету, вам більше не потрібна картка чи бейдж, потрібно відсканувати своє обличчя.

Деякі школи навіть встановили в класах камери, за допомогою яких можна спостерігати за дітьми, перевіряти, чи вони стежать за уроками та приділяють увагу навчанню. У країні навіть експериментують із системою відстеження хвиль мозку — на кшталт електрода, розміщеного на черепі дітей, який вимірює активність мозку в режимі реального часу, щоб побачити, концентруються вони чи ні.

Нагадаємо, в Китаї вирішили сканувати всі обличчя, щоб подбати про безпеку дітей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитаннягодина тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання7 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора