Догори
Дати відгук

Пухлини, вузли, кісти: що ви маєте знати про доброякісні новоутворення

Лікар розповідає, як можна позбутися доброякісних новоутворень без операції

3 хв на прочитання27 Жовтня 2020, 11:09
Поділитись:

У своєму інтерв’ю GreenPost нутриціолог Анна Мельник розповіла про найбільш поширену причину появи доброякісних новоутворень.

«Є таке поняття – вибіркове заміщення. Наприклад, коли бракує кальцію, то організм бере стронцій. Можна у нас його знайти після Чорнобиля? Та легко! І він вбудовується в наші тканини й опромінює їх ізсередини.

А потім ми говоримо: "Що ж мені так погано – мені сорок років, а я стара, хвора, розсипаюся?" Або йод, який потрібен для нормального функціонування щитовидної залози. Йоду бракує, і тому у щитовидну залозу вбудовується радіоактивний йод. За старими даними онкологія щитовидної залози виросла у 130 разів після аварії в Чорнобилі. Але ні в якому разі після моїх слів не біжіть в аптеку, не купуйте йоду й не крапайте його у воду – ви цим зробите тільки гірше. Якщо не хочете переплачувати ні за який йод, то просто їжте морську капусту», – говорить Анна Мельник.

Нутриціолог пояснює, звідки беруться доброякісні пухлини, вузли, кісти. Річ у тім, що щитовидна залоза – «диригент» усієї ендокринної системи, вона відповідає за обмін речовин, і вона має тримати рівень гормонів, говорить лікар. Коли бракує харчування, щитовидній залозі нема з чого виробляти гормони. Вона починає вирощувати нові клітини, щоб вони допомогли їй виконати це завдання. Але ці клітини також не справляються і гинуть. Таким чином утворюються ущільнення, вузли. Частину організм ховає під оболонку, вони розплавляються, виходить кіста. У таких випадках лікарі говорять: «У вас передрак, давайте виріжемо».

Проте Анна Мельник запевняє, що цей процес зворотній – потрібно лише «нагодувати» клітини, дати їм ті цінні елементи, без яких їм доводилося будуватися із чого попадя.

«Знов-таки, ми даємо цінне харчування – за мікро- і макроелементами, за нутрієнтами – ми нагодували ті клітини, які якось ще були живі, вони за 4-5 місяців оновилися (128 днів – середній цикл заміни клітин в організмі на нові, якісні), і вони починають працювати, як треба. При цьому ми замість побічних ефектів запустили мікроциркуляцію, відновили судини – і підійшли формені елементи крові (макрофаги, фагоцити), з’їли ці мертві клітини з вузликів, із кіст, і це все розсмокталося. І далі ендокринна система запрацювала», – розповідає Анна Мельник.

Ще один побічний ефект налагодження обміну речовин – втрата ваги. За рахунок очищення від зайвої рідини, шлаків тощо людина легшає приблизно на 5 кг. Але якщо, навпаки, людина мала дефіцит маси, то після того, як обмін речовин запрацює належним чином, вага людини стане оптимальною, пояснює нутриціолог.

Раніше ми розповідали, коли схуднути = померти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.