Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Блоги
  • Понад 11 тисяч меню шкільних їдалень пройшли перевірку Держпродспоживслужби

Понад 11 тисяч меню шкільних їдалень пройшли перевірку Держпродспоживслужби

1 хв на прочитання2 години тому 32
Поділитись:

Держпродспоживслужба розглянула понад 11 тисяч меню шкільних їдалень. Більшість із них було погоджено одразу, а ті, що потребували доопрацювання, — скориговано спільно з фахівцями. Адже саме від якості та безпечності харчування залежить найцінніше — здоров’я і розвиток наших дітей.

Реформа шкільного харчування

Реформа, ініційована Першою леді України Оленою Зеленською, — це не лише про нові страви у меню. Це комплексний підхід до турботи, розвитку і майбутнього школярів. У цьому процесі Держпродспоживслужба виступає надійним партнером: контролює, консультує та допомагає школам, аби кожна дитина щодня отримувала збалансоване та безпечне харчування. Ми й надалі будемо стежити, щоб цей механізм працював належним чином.

Як погоджуються меню

Використовувати примірне чотиритижневе сезонне меню можна лише після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. У разі відсутності такого погодження дозволяється застосовувати меню, затверджене наказом МОЗ.

Фахівці Держпродспоживслужби проводять комплексну оцінку меню, зокрема:

  • аналізують хімічний склад та енергетичну цінність страв;
  • перевіряють відсутність заборонених страв і правильність їхнього чергування;
  • оцінюють епідемічну безпечність;
  • вивчають технологічні картки приготування.

У разі виявлення невідповідностей заклади отримують пропозиції щодо їх усунення, після чого відбувається повторне погодження меню. Забезпечення дітей якісним та безпечним харчуванням — це наша спільна відповідальність.

Держпродспоживслужба й надалі працюватиме над тим, щоб у кожній школі України діти отримували збалансоване меню, яке відповідає сучасним вимогам та сприяє здоров’ю і гармонійному розвитку.