Догори
Дати відгук

New Food Summit 2024: обговорили тенденції ринку їжі, ризики та перспективи

Перед представниками українського харчопрому постало чимало викликів через ситуацію в країні та перспективи євроінтеграції.

2 хв на прочитання23 Жовтня 2024, 08:11
ФОТО: Конференція New Food Summit 2024 у Києві / seeds.org.ua ФОТО: Конференція New Food Summit 2024 у Києві / seeds.org.ua
Поділитись:

У Києві пройшла ключова конференція українського ринку їжі. Це була глобальна зустріч місцевих представників галузі під назвою New Food Summit 2024. Головною темою визначили ключову проблему минулого літа: "Їжа за часів блекаутів". Саміт зібрав понад 400 учасників, в основному власників та керівників провідних компаній українського ринку їжі.

Захід об'єднав головних гравців агро-, ритейл- і фуд-ринків України. Обговорювали нагальні питання агріфуд-галузі. Багато часу приділили ще одній гострій темі року: "Між європейськими перспективами та українськими викликами".

"Чи на часі зараз думати та говорити про інновації, тренди та технології, нові продукти та стратегії розвитку фуд-індустрії? В умовах ситуації в країні, енергетичної кризи і браку людського капіталу головна задача бізнесу — вижити, мінімізувати витрати, оптимізувати ресурси та процеси, не ризикувати і навіть завмерти. Водночас, світ стрімко рухається вперед. І перспективи вступу до ЄС підштовхують український агріфуд до активної інтеграції в європейський ринок. А це означає нові стратегічні рішення, нові стандарти та вимоги, нові технології, нові продукти", — прокоментувала співпродюсерка New Food Summit 2024 Ірина Бондаренко.

Основні тенденції року на ринку їжі:

  • Зростання попиту на локальні продукти. Українські споживачі все більше цікавляться товарами місцевого виробництва. Це пов'язано з пріоритетами логістики та бажанням підтримати свого виробника.
  • Здорове харчування. Інтерес до здорового способу життя продовжує зростати. Українці шукають продукти з низьким вмістом цукру, без глютену, а також з високим вмістом білка. З’являються нові бренди, які намагаються відповідати сучасним запитам.
  • Екологічне пакування. Запит на ного підтримують як виробники, так і покупці.
  • Інноваційні смаки. Люди відкриті до кулінарних експериментів. Тож виробники пропонують нетрадиційні поєднання продуктів, текстур і якостей.

«У такій розтяжці, між українськими викликами та європейськими перспективами, український фуд-бізнес має не просто встояти, а й забезпечити майбутнє зростання. Тільки балансуючи між бізнес-ефективністю сьогодні та інноваціями завтра, можна стати лідерами на міжнародному ринку і сприяти зростанню агріфуд-галузі», — резюмувала співпродюсерка саміту Алла Ліпінська.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зеленський підписав закон про боротьбу з мобінгом на роботі
Кінець мобінгу на роботі: Зеленський підписав закон про захист працівників від цькування
2 хв на прочитаннягодина тому
Інтерв'ю ABC News з Ліндсі Гремом. Скріншот відео
«Час рухатись»: Грем заявив про згоду Трампа щодо санкцій проти РФ
3 хв на прочитаннягодина тому
У Румунії автобус із понад 50 українцями потрапив у ДТП: є постраждалі
У Румунії автобус із понад 50 українцями потрапив у ДТП: є постраждалі
1 хв на прочитання2 години тому
Плавучий СПГ-термінал у Брунсбюттелі. Фото: DW
Під ковпаком газу. У 2025 році Німеччина закупила російський ЗПГ на €2 млрд
3 хв на прочитання2 години тому
Що зміниться в українських розетках з 1 липня і чи варто хвилюватися
1 хв на прочитання4 години тому
Нова ера ферментів: алгоритм створює білки з небаченою ефективністю
3 хв на прочитання4 години тому
Водопостачання за стандартами ЄС: профільний комітет Ради підтримав урядовий законопроєкт
1 хв на прочитання5 годин тому
Безпека на воді — як діяти у надзвичайній ситуації на водоймі
4 хв на прочитання6 годин тому