Догори
Дати відгук

New Food Summit 2024: обговорили тенденції ринку їжі, ризики та перспективи

Перед представниками українського харчопрому постало чимало викликів через ситуацію в країні та перспективи євроінтеграції.

2 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Конференція New Food Summit 2024 у Києві / seeds.org.ua ФОТО: Конференція New Food Summit 2024 у Києві / seeds.org.ua
Поділитись:

У Києві пройшла ключова конференція українського ринку їжі. Це була глобальна зустріч місцевих представників галузі під назвою New Food Summit 2024. Головною темою визначили ключову проблему минулого літа: "Їжа за часів блекаутів". Саміт зібрав понад 400 учасників, в основному власників та керівників провідних компаній українського ринку їжі.

Захід об'єднав головних гравців агро-, ритейл- і фуд-ринків України. Обговорювали нагальні питання агріфуд-галузі. Багато часу приділили ще одній гострій темі року: "Між європейськими перспективами та українськими викликами".

"Чи на часі зараз думати та говорити про інновації, тренди та технології, нові продукти та стратегії розвитку фуд-індустрії? В умовах ситуації в країні, енергетичної кризи і браку людського капіталу головна задача бізнесу — вижити, мінімізувати витрати, оптимізувати ресурси та процеси, не ризикувати і навіть завмерти. Водночас, світ стрімко рухається вперед. І перспективи вступу до ЄС підштовхують український агріфуд до активної інтеграції в європейський ринок. А це означає нові стратегічні рішення, нові стандарти та вимоги, нові технології, нові продукти", — прокоментувала співпродюсерка New Food Summit 2024 Ірина Бондаренко.

Основні тенденції року на ринку їжі:

  • Зростання попиту на локальні продукти. Українські споживачі все більше цікавляться товарами місцевого виробництва. Це пов'язано з пріоритетами логістики та бажанням підтримати свого виробника.
  • Здорове харчування. Інтерес до здорового способу життя продовжує зростати. Українці шукають продукти з низьким вмістом цукру, без глютену, а також з високим вмістом білка. З’являються нові бренди, які намагаються відповідати сучасним запитам.
  • Екологічне пакування. Запит на ного підтримують як виробники, так і покупці.
  • Інноваційні смаки. Люди відкриті до кулінарних експериментів. Тож виробники пропонують нетрадиційні поєднання продуктів, текстур і якостей.

«У такій розтяжці, між українськими викликами та європейськими перспективами, український фуд-бізнес має не просто встояти, а й забезпечити майбутнє зростання. Тільки балансуючи між бізнес-ефективністю сьогодні та інноваціями завтра, можна стати лідерами на міжнародному ринку і сприяти зростанню агріфуд-галузі», — резюмувала співпродюсерка саміту Алла Ліпінська.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: Сніговий барс (ірбіс) / Steve Tracy via flickr.com
Величний хижак незбагненної краси: популяція снігового барса різко скорочується
2 хв на прочитання44 хвилини тому
ФОТО: Річка Десна / Вікіпедія
У Міндовкіллі розповіли про стан води у Сеймі та Десні після забруднення
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Енергетики відновили одну з ліній живлення Запорізької АЕС
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Pxhere
Генетичний розлад із екзотичною назвою: сьогодні День обізнаності про синдром Кабукі
1 хв на прочитання9 годин тому
Від стільців і столиків до освітлення та клумб: старі металеві бочки в ландшафтному дизайні
3 хв на прочитання9 годин тому
Зимова допомога птахам: що потрібно знати
2 хв на прочитанняВчора
Україна на шляху до закриття екологічної справи в рамках Конвенції Еспо
2 хв на прочитанняВчора
Стартувала урядова ініціатива для оперативного інформування українців про опалювальний сезон
1 хв на прочитанняВчора