Догори
Дати відгук

10 бюджетних засобів з аптеки, які можуть замінити дорогу косметику

Ефект у деяких випадках буде навіть кращим, ніж від використання дорогих кремів.

6 хв на прочитання23 Вересня 2022, 19:08
Поділитись:

Правило «що дорожче, то краще» працює не завжди. Наприклад, коли ми купуємо дорогу косметику, то платимо не лише за компоненти, що входять до її складу, а й за бренд.

Гідні засоби для догляду за шкірою з такими ж діючими речовинами можна знайти і на полицях звичайних аптек. А ефект у деяких випадках буде навіть кращим, ніж від використання дорогих кремів.

«Медичний портал» переглянув аптечний асортимент щодо засобів із догляду за обличчям і тілом і склав свій рейтинг бюджетних препаратів.

1) Бадяга — прісноводна губка, яку зазвичай застосовують для боротьби із синцями. Вона має активну протинабрякову і розсмоктуючу дію, а значить, надаватиме лімфодренажний ефект. А мікроскопічні голочки, з яких складається губка, виступлять як пілінг.

Завдяки унікальній дії бадяга знаходить широке застосування в косметології. Це і боротьба з рубцями, й освітлення пігментних плям, і очищення пор. Слід, проте, виявляти обережність під час використання бадяги в порошку, оскільки вона може виявитисяб агресивною для вашої шкіри. Щоб дізнатися реакцію організму на цей препарат, краще спочатку використовувати бадягу у вигляді гелю.

2) Саліцилова кислота — традиційний компонент багатьох косметичних засобів, дія яких спрямована на очищення, зволоження та догляд за шкірою.

Крім іншого, саліцилова кислота має ефект ексфоліанту. Видаляючи ороговілий шар шкіри і пом'якшуючи верхні шари епідермісу, вона перешкоджає вростанню волосинок. А тим, що вже вросли, вона допомагає наблизитися до поверхні шкіри — потрібно лише обробити потрібну ділянку саліциловою кислотою, використовуючи ватяний диск. Процедуру рекомендується проводити за тиждень до епіляції, щоби звільнити вросле волосся, і через тиждень після того, щоб запобігти вростанню нових.

3) Саліцилово-цинкова паста — незамінний засіб у боротьбі з прищиками. Основним компонентом тут є оксид цинку. Він використовується для зняття запалень, боротьби з акне, а також виступає як натуральний захист від сонячних променів. Тому цинк широко використовується у приготуванні косметичних засобів, навіть дитячих.

У домашніх умовах цинкову пасту краще використовувати так: при першій появі почервоніння або горбка точково нанесіть мазь на це місце. Працює вже на готових запаленнях. Головний плюс мазі (крім низької вартості) — її щільна текстура та білий колір. Це означає, що її можна наносити під макіяж: і нерівності приховає, і почервоніння не викаже.

4) Хлоргексидин відомий своєю антибактеріальною властивістю, яку можна застосовувати не тільки при обробці ран і дезінфекції інструменту, а й як дезодорант, оскільки хлоргексидин — основний компонент багатьох із них. Адже неприємний запах поту — це запах бактерій, які використовують його як живильне середовище. Сам піт практично невиразний для середньостатистичного носа. Немає бактерій — немає запаху.

Після душу змочіть хлоргексидином ватяний диск і протріть пахви. Препарат також допомагає позбутися запаху поту ніг.

5) Апілак — мазь на основі маточного молочка бджіл, яка традиційно призначається при шкірному свербінні та для боротьби з попрілістю у хворих. Дія основної речовини різноманітна: вона виступає як антиоксидант, антивіковий і протизапальний компонент. Маточне молочко — це ключ до молодої та здорової шкіри, оскільки містить колаген — будівельні клітини для майбутніх поколінь бджіл. Адже основна причина появи зморшок — це саме втрата шкірою власного колагену.

Наносьте його просто на шкіру у вигляді маски, використовуйте як лосьйон або як інгредієнт у складі масок власного приготування. Однак слід пам'ятати, що це все-таки продукт роботи бджіл, тому якщо ви страждаєте алергією на мед, маточне молочко краще не використовувати.

6) Ламінарія, вона ж морська капуста. Загальновідомо, що як ефективний засіб проти целюліту використовуються обгортання ламінарією. Також процедура підвищує тонус шкіри та надає загальнозміцнюючий ефект для всього організму. Такі сеанси таласотерапії можна проводити вдома самостійно.

Для обгортання аптечною ламінарією краще використовувати марлю або харчову плівку, поверх (для посилення ефекту) рекомендується прикладати теплу ковдру.

7) «Тіогамма» — розчин для ін'єкцій. Основним його компонентом є тіоктова кислота (синонім альфа-ліпоєвої кислоти), а самі ліки належать до групи антиоксидантів. Традиційно його використовують у лікарнях для боротьби з наслідками отруєння організму. У косметології ж цей засіб украй популярний через його унікальну властивість: він здатний запобігати процесам відкладення цукру на волокнах колагену, що уповільнює процес утворення зморшок.

Використовувати у домашніх умовах для обличчя рекомендується як сироватку ввечері під крем 2-3 рази на тиждень.

8) Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) має здатність розріджувати кров. У косметології ця властивість кислоти дозволяє посилити приплив крові до верхніх шарів епідермісу і, як наслідок, покращити живлення шкіри, а також наситити її вітамінами та корисними речовинами.

Існує безліч рецептів масок із аспірином. Найпростіша: змішати 1 потовчену пігулку аспірину з 1 ч. л. сметани, нанести на очищену шкіру (уникаючи шкіри повік), через 15 хвилин змити теплою водою. Для приготування маски використовуйте аспірин без добавок до таблеток.

9) «Хілак форте» — цей відомий лікарський препарат для лікування дисбактеріозу знайшов застосування у косметологів. У складі засобу — мікроорганізми, що виробляють молочну кислоту, лактобактерії та жирні кислоти, які, крім усього іншого, стимулюють регенерацію слизової оболонки.

У косметології молочна кислота використовується як щадний пілінг. Вона підходить для проведення поверхневого відлущування, в результаті якого шкіра розгладжується і світлішає. Препарат можна використовувати навіть людям із чутливою шкірою та тим, у кого алергія на інші види пілінгу. Окремо або додаючи маски.

10) «Ентеросгель» зазвичай використовується для боротьби з наслідками інтоксикації організму. Завдяки пористій структурі препарат має адсорбуючу властивість, вбирає продукти незавершеного метаболізму.

У домашньому догляді за обличчям його використовують проти видимих ​​ознак недосипання. Щоб уранці прокинутися без сліду втоми на обличчі, перед сном потрібно нанести «Ентеросгель» тонким шаром під очі.

Також ми розповідали про супер-скраб для кишківника: животик «тане», а колір обличчя, шкіра, волосся і нігті стають просто чудовими.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитання4 години тому
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання7 годин тому
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання8 годин тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання8 годин тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання15 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання16 годин тому
Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Чи можна мульчувати рослини тирсою: ось що радять досвідчені садівники (ФОТО)
1 хв на прочитаннягодина тому
Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитаннягодина тому
Затоплені автомобільні дороги у Петропавловську, Казахстан, 13 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитання3 години тому
Збереження природи Моніторингова система Нацпарк
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитання3 години тому
В Україні засіяно вже понад 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
1 хв на прочитання6 годин тому
Як приготувати картопляні крокети: ідея смачного обіду
1 хв на прочитання9 годин тому
Під китайськими містами просідає ґрунт
2 хв на прочитання10 годин тому
Двоколісний рай, Європа, урбанізація: сьогодні відзначають День велосипеда
6 хв на прочитання11 годин тому