Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Українці встановили світовий рекорд з озеленення Планети: висадили понад 4 млн дерев за день (відео)

Українці встановили світовий рекорд з озеленення Планети: висадили понад 4 млн дерев за день (відео)

0:40
Поділитись:

Ключовим у цій акції була не кількість висаджених дерев, а кількість залучених до неї людей.

Україна перемогла у глобальній екологічній акції, участь у якій взяли 110 країн зі всього світу. Як відомо, 10 квітня українці по всьому світу висаджували дерева до акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу».

Лише за один день в усіх країнах разом, висадили 5,5 млн дерев. І з них понад 4 мільйони — в Україні. Про це ідеться в сюжеті ТСН.

Ключовим у цій акції була не кількість висаджених дерев, а кількість залучених до неї людей.  Робили це волонтери, дипломати та держпосадовці. Усе, аби привернути увагу до проблем довкілля та показати приклад — як треба його захищати.  

Нагадаємо, під час акції учасники висаджують іменні дерева. Кожна область України та кожна країна вибрали для себе певні види дерев, які притаманні саме їхнім регіонам/країнам і присвятили їх висадження героям війни, темі миру, дружби, родини та відновленню занедбаних зон відпочинку.

Як повідомлялося, ініціював екологічну акцію благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, в Україні значно похолодає, синоптики обіцяють мінусові температури.