Догори
Дати відгук

Українці по всьому світу висаджували дерева до акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу» (ФОТО)

Ключовим у цій акції є не кількість висаджених дерев, а кількість залучених до неї людей.

4 хв на прочитання10 Квітня 2021, 16:30
Українці по всьому висаджували дерева до акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу». Фото: Укрінформ Українці по всьому висаджували дерева до акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу». Фото: Укрінформ
Поділитись:

У рамках екологічного проєкту "Озеленення планети" 10 квітня у 100 країнах люди садять дерева.  Мільйон дерев за добу.

Ціль проекту – привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей планети довкола боротьби з глобальними ековикликами.

Організатором проєкту «Озеленення планети» є благодійний фонд «Озеленення України», засновниками якого є президент CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук та президент Business Woman Club  Ганна Крисюк. До акції долучилися державні органи, громади, організації, посольства, лісівники, школярі, діти і батьки у дитсадках, нацпарки та бізнес...

Під час акції учасники висаджують іменні дерева. У ході акції кожна область України та кожна країна вибрали для себе певні види дерев, які притаманні саме їхнім регіонам/країнам і присвятили їх висадження героям війни, темі миру, дружби, родині і відновленню занедбаних зон відпочинку.

Тільки з того що стало відомо Greenpost, сьогодні українці по всьому світу садили туї, дуби, клени, ялинки, сосни, яблуні, вишні, кущі троянд... і, навіть, гранатові саджанці. 

У столичному регіоні основна локація для висадження іменних дерев представників влади, дипломатів іноземних країн, організаторів, партнерів проєкту Greening of the planet знаходиться у лісосмузі в Пущі-Водиці.

Іменні дерева висаджували, зокрема, міністр Кабміну Олег Немчінов, державний секретар КМУ Олександр Ярема, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк та інші.

Дипломатичну алею висаджували посли 21-ї країни.

Так, у Вінниці сьогодні садили клен гостролистий по вулиці Енергетичній:

Активно долучилися до висадки дерев жителі громади, учні та вихованці закладів освіти, працівники установи та підприємств на Житомирщині. Так, Ушомирська громада підтримує глобальний екологічний проект «Озеленення планети»:

У цей сонячний, погожий суботній день лісівники Смілянщини приєдналися до проєкту «Озеленення планети» («Greening of the Рlanet»):

Спільно з лісівниками учні 7,8,9 класів Балаклеївської гімназії «Гармонія» на площі 1,9 га вони висадили 2530 шт. сіянців дуба звичайного, вирощеного із закритою кореневою системою. 

Садили дерева і на Рівненщині. Близько одного гектара саджанців сосни висадили працівники Дубенської РДА.  Дерева ростимуть у Смизькому лісництві. Працівники   Рівненської ОДА висадили в Квасилові на алеї по вулиці Рівненській 12 туй:

До акції долучилися і амбасади. Так,  колектив Посольства України у Фінляндській Республіці на чолі з Послом Ольгою Дібровою приєднався до екологічної ініціативи Greening of the Planet, висадивши на території дипустанови саджанець туї:

В рамках Міжнародного проєкту   співробітники Генерального консульства України  в Мілані разом із представниками міської ради Мілана висадили  шестиметрове Дерево українсько-італійської дружби  у парку Parco del Fanciullo, поблизу української суботньої школи:

У рамках проєкту «Озеленення планети» в одному з найпрекрасніших міст світу, Кейптауні, Посол України Любов Абравітова разом з представниками мерії міста та громадської організації Ukrainian Association of South Africa (Українська Асоціація в ПАР) висадили шість гранатових дерев:

Співробітники Посольства України в Алжирі висадили 20 саджанців на території столичного зоологічного парку «Бен Акнун».

Українські дипломати  в Азербайджані, а також активні члени української громади вирушили до славетного міста Шемахи, де було висаджено 15 дерев виду сосна ельдарська. Дерева тепер будуть зустрічати кожного, хто в‘їзджатиме до стародавнього азербайджанського міста:

У Сумській спеціалізованій школі 10 квітня 2021 р. діти висадили кожен по дереву (44 випускники – 44 дерева: 22 яблуні, 21 сосна, 1 вишня), 10 кущів бирючини (жива огорожа) та 10 кущів троянд:

Захід відбувається з дотриманням суворих карантинних норм відповідно до нормативних положень.

Як повідомлялося, ініціював екологічну акцію благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України.

До слова, в Україні за добу сталося 195 пожеж навідкритих територіях, найбільше — на Донеччині.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко