Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У воді Дніпра помітили дуже дивну рідкісну істоту (відео)

У воді Дніпра помітили дуже дивну рідкісну істоту (відео)

Поділитись:

У Дніпрі на одній з прогулянок біля воднолижного каналу біля Sentosa Cable Park у річці, на ж / м Перемога-1, дніпрянин Сергій Баранов помітив у воді дивну тварину, яке зовні нагадувало мишу. Від неї її відрізняла дивна поведінка, відмінне вміння плавати у воді та довгий ніс. Повідомив містянин у facebook.

«Дивлюся, дивна мишка: плаває у воді та не боїться. Думав, здуріла мишка. Придивився, а у неї якийсь довгий носик, виявилося, це рідкісний звір, водяна землерийка», - підписав відео чоловік.

Варто відзначити, що довжина тіла водяної землерийки досягає 10 см, довжина хвоста 8 см; маса тіла — до 20 грамів.

Мешкає вона на берегах невеликих прісних водойм. Гнізда влаштовує в кинутих норах гризунів, під корінням дерев, під купиною, іноді сама риє нору. Водяна кутора відмінно плаває і пірнає, за що та отримала свою назву. Нападає вона не тільки на безхребетних і риб, але і на мишоподібних гризунів і пташенят водоплавних птахів.

Ця тварина отруєна. В її слині міститься паралізуюча речовина, що виробляється підщелепної слинною залозою. Завдяки чому кутора може робити запаси живих, але знерухомлених тварин — вкушені нею безхребетні зберігають нерухомість протягом 3-5 днів.

Розмножується водяна кутора в теплий період року — з квітня по вересень. У виводку від 3 до 12 дитинчат. За рік таких у тварини 2-3. У природі тривалість її життя 2 роки, в лабораторних умовах - 4 роки.

Нагадаємо, люди у шоці: кити оселилися в прісноводній річці повній алігаторів (відео).