Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Херсоні гостей міста пригощають кавою з кавунів (ВІДЕО)

У Херсоні гостей міста пригощають кавою з кавунів (ВІДЕО)

2:00
Поділитись:

Херсонська кава вже запатентована, має оригінальну упаковку, в якій найкраще зберігається аромат.

Гості міста можуть придбати собі на згадку про відпочинок на півдні каву, що росте в кавунах.

Бариста Костянтин Дудченко говорить, весь секрет – у місцевій легенді. Через неврожай кави в Ефіопії, Руанді та Бразилії колись давно херсонські моряки не змогли повністю завантажити трюми і відшкодувати рейс.

"І поки вони стояли в порту в Туреччині, перед Херсоном уже, вони побачили ягоду, яку до цього ніколи не бачили, це був кавун і довантажили собі кавунів. Якби привезти щось нове, продати, відбити грошей, а по дорозі трапився шторм і перемішалась кава з кавуном, ось так народилась кава в кавуні", - розповідає Костянтин Дудченко. За його словами, через подібність кавових зерен і насіння стиглої ягоди місцевий фермер посадив їх в землю. Так виросла кава посеред поля кавунів. Це лише легенда.

У херсонській каві – бленд двох сортів з плантацій Бразилії та Руанди, який створювався кілька місяців на дегустаціях.

"Поєднуючи їх 50 на 50, ми зробили таку середню суміш, яка підійде любителям кави з кислинкою, так і любителям кави з гірчинкою. Тому вона стабільна, має середнє тіло, і вона на смак достатньо цікава, бо ніколи не знаєш, чим вона заграє: або шоколадом, або яблуком. Ми запарились з дизайном, зі смаком, ми провели дуже багато каппінгів, щоб зрозуміти, який смак нам більше підходить, який буде більше асоціюватись з Херсоном, і так 4 місяці пішло, від ідеї, пару місяців тестів до реалізації", - говорить Костянтин.

Бариста говорить, що херсонська кава вже запатентована, має оригінальну упаковку, в якій найкраще зберігається аромат. В її букеті немає запаху чи присмаку кавуна.

Нагадаємо, прокуратура викрила 11 «бізнесменів», які експортували горіхи і заборгували понад 250 млн грн податків.