Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Черкасах городянин створює унікальний хліб (відео)

У Черкасах городянин створює унікальний хліб (відео)

2:09
Поділитись:

У планах чоловіка – запустити крафтове виробництво.

Черкасець Андрій Феофілов відмовився від магазинного хліба і почав пекти власний. Ідею випікання таких буханців підгледів у інтернеті. Тоді виникла ідея спробувати пекти самостійно.

Розповів Суспільному, що експериментував із рецептами і пропорціями, аби він був смачний, ароматний, а головне – корисний.  

Щоб приготувати хліб, потрібно не просто кілька годин, а майже доба, розповів Андрій Феофілов. До того ж, хліб Андрій готує не на дріжджах, а заквасці, – це і є один із секретів.

"Те, що у мене вийшло дуже контрастувало з тим, що є у магазинах, тому вирішив продовжувати. Спочатку я готував суто для родини, потім це скуштували друзі.Щоб отримати "вдалий" хліб, необхідно дотримуватися точних пропорцій.  - розповів чоловік. - Тут нема дріжджів, але втім бачите оці пухирці – це власне результат діяльності тих дріжджів, що є у заквасці".

Замішує та вимішує тісто вручну і без рукавичок. Тому що так раніше робили усі господині. Під час вимішування тіста чоловік додає різні види борошна. Тому що це, не лише смачно, а й корисно.

"Деякі кухарі використовують рукавички під час приготування хліба. Я вважаю, що це не дуже доречно, тому що бактерії, які є на руках, дають певний смак хлібові. Я вважаю, що біле борошно - не корисне Якщо у хлібові нема хоча б цільнозернового борошна або житнього, це не є корисний хліб" - говорить Андрій.

За словами Андрія, його сім’я вже рік не купує хліб із магазину:

У мріях чоловіка – відкрити крафтову пекарню, розшири асортимент, а ще спробувати навчити цієї справи інших.

Відомо, на Чернігівщині фермер вирощує картоплю на чипси, серед клієнтів — потужні бренди.