- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Львівський сирник: як приготувати в мультиварці
Львівський сирник: як приготувати в мультиварці
Краще готувати звечора, щоб він міг простояти всю ніч у холодильнику.

Львівський сирник — унікальний сирно-шоколадний десерт, не схожий ні на традиційну запіканку, ні на новомодний чизкейк. Рецептів сирника — на будь-який смак: хтось полюбляє із фруктами, хтось із маком. Однак усі рецепти об’єднує одна важлива умова: кисломолочний сир для цієї випічки мусить бути найкращий — свіжий, жирний (ідеально, якщо домашній).
Приготування сирника у мультиварці загалом мало чим відрізняється від традиційного запікання у духовці, окрім форми (традиційний сирник зазвичай прямокутний). Ба більше, закрита кришка мультиварки — йому на користь: можна не побоюватися, що пляцок вийде сухуватим, адже для львівського сирника це неприпустимо!
Львівський сирник краще готувати звечора, щоб він міг простояти всю ніч у холодильнику. Вранці відчуєте разючу різницю між свіжоспеченим пляцком і добре охолодженим на користь другого.
Інгредієнти:
домашній кисломолочний сир — 700 г;
цукор — 150 г + 2 ст. л. для глазурі;
яйця — 5 шт.;
цедра 1 лимона;
родзинки — 100 г;
манна крупа — 1 ст. л.;
крохмаль — 1 ст. л.;
вершкове масло — 100 г + 50 г для глазурі;
ваніль — на кінчику ножа;
молоко — 3 ст. л.;
какао-порошок — 3 ст. л.
Приготування.
Усі складники мають бути кімнатної температури.
Сир перетерти через сито або змолоти у блендері чи у м’ясорубці, щоб не було крупинок.
Додати до сиру розм’якшене вершкове масло, цукор і ваніль, ретельно перемішати до однорідності.
Інтенсивно розтираючи, по одному додати яйця.
Стерти на дрібній тертці цедру з лимона просто в сирне тісто.
Покласти промиті та перебрані родзинки, крохмаль і манку. Перемішати. Тісто виходить досить рідке.
Мультиварку змастити вершковим маслом. Вилити туди сирне тісто. Закрити кришку.
Обрати режим «випічка», час 60 хвилин + 20 хвилин в режимі «підігрів».
Готовий сирник не діставати з мультиварки доти, доки майже повністю не схолоне.
Ледь теплий пляцок дістати з допомогою контейнера для пароварки та поставити у холодильник мінімум на 6 годин.
Приготувати шоколадну глазур: цукор змішати з какао, додати молоко, масло та варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною й ледве почне закипати, відразу ж зняти з вогню та полити глазур’ю охолоджений сирник.
Порізати львівський сирник на шматочки та подавати з філіжанкою львівської свіжозмеленої кави.
Більше новин читайте на GreenPost.







