Догори
Дати відгук

Ціна правильної постави: як сутулість заважає досягати щастя та успіху

Але це можна виправити…

3 хв на прочитання05 Лютого 2023, 17:36
Поділитись:

Так, нересурсне положення тіла може заважати нам досягати успіху у різних сферах життя. Але це можна виправити…

Похмуре обличчя, сутула спина та сумний погляд можуть бути причиною нашої пригніченості та невдач. Що у свою чергу заважає нам йти вперед до поставленої мети.

Так, нересурсне положення тіла може заважати нам досягати успіху у різних сферах життя. Але це просто виправити.

Як це працює?

Мало хто усвідомлює, що становище тіла безпосередньо пов’язане з нашими емоціями.

Дослідження нейрофізіологів демонструють, що вигин тіла та пряма постава впливають на рівень серотоніну (один із нейромедіаторів, які відповідають за наш настрій). Хороший рівень серотоніну допомагає нам відчувати позитивні емоції. Більшість наших емоцій глибоко пов’язана з нашими ж переконаннями про світ.

Погодьтеся, бувають дні, коли світ здається сумним і порожнім, всі поспішають і в житті немає сенсу. А бувають дні, коли нас супроводжує удача, і світ ніби усміхається до нас.

Наші переконання про світ безпосередньо залежать від того, куди ми скеровуємо наш фокус уваги, а фокус уваги — той самий інструмент, який допомагає нам бачити ресурси в навколишньому світі.

Розум і тіло – елементи однієї системи

Одна з пресупозицій нейролінгвістичного програмування (переконань, в які вигідно вірити) говорить: розум і тіло – елементи однієї системи.

Стан тіла впливає на стан розуму, і навпаки. Зверніть увагу на те, як ви проявляєтеся у фізичному сенсі. Як ви почуваєтеся, як рухаєтеся, яка у вас постава, який вираз обличчя? Все це прямо впливає не лише на ваш внутрішній стан, а й на сприйняття вас іншими людьми.

Енергійність, розправлена ​​грудна клітка, широко розплющені очі, легка посмішка, дзвінкий чіткий голос, плавні рухи — і вуаля! Ви подобаєтеся, захоплюєте собою, викликаєте повагу, навіть довіру. Це викликає ще більший дофаміновий викид, що активізує ваші розумові процеси та мотивацію працювати, творити та комунікувати.

Щасливе коло замикається, і важко зрозуміти, що було раніше – розум чи тіло. Але це не має значення, головне тут інше: покращуючи одне, підтягується й інше.

Тіло залежить від розуму так само, як і розум від тіла. Упорядкуючи одне ми впорядкуємо інше.

Вправа

Поставте собі на смартфон нагадування: «Випрямитись та посміхнутися!», яке активуватиметься кожні 3 години протягом 2 тижнів.

До речі, про експеримент із усмішкою пише і Даніель Канеман у книзі «Думай повільно, вирішуй швидко», яка стала бестселером. Виявляється, якщо якийсь час ви посміхаєтеся, ваш мозок отримує відповідний сигнал, починає шукати, що ж вас тішить (спрямовує наш фокус уваги), і оперативно знаходить. Мозок переходить у режим позитивних емоцій.

Ми заручники культури. «Сміх без причини — ознака дурня», — поширене переконання в нашій культурі, чи не так? Більше того, нас постійно навчають: «Схили голову! Підкорися!».

Все це вигадане людьми, які хочуть керувати. Але як тільки ми схиляємо голову, рівень серотоніну знижується. А це дуже часто означає, що наш організм переходить на негативні емоції. Ми переключаємося на негативні емоції – активізується амігдала. Активізується амігдала – додаються тривоги та негативні переконання.

Ось такий нересурсний ланцюжок.

Висновок: якщо ми усвідомлено стежимо за поставою та посміхаємося, то доступ до ресурсів та можливостей для нас полегшується.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
24 квітня свято Всесвітній день захисту лабораторних тварин Проти вівісекції
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитання21 хвилину тому
Антарктида Вулкан Природа Дорогоцінний метал
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитаннягодина тому
Досвідчені дачники Корисні поради Будяки
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Компостер власноруч: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання8 годин тому
Гортензія волотиста Sundae Fraise здатна прикрасити посадки з хвойних і листопадних рослин (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
На Одещині лелеки повернулися до своїх гнізд, які були укріплені спеціальними платформами
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині рятувальники витягли коня із болота (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора