Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Танкер "Делфі" лежатиме на одеському пляжі до осені (відео)

Танкер "Делфі" лежатиме на одеському пляжі до осені (відео)

1:24
Поділитись:

Держава забрала собі право підняти танкер "Делфі" з мілини одеського пляжу

Аварійний танкер "Делфі", який вісім місяців тому штормом викинуло на одеський пляж, залишиться там принаймні до початку осені.

Як йдеться у сюжеті ТСН, до цього часу в адміністрації морських портів мають знайти того, хто згодиться прибрати танкер за 25 мільйонів гривень.

Спроби судновласника стягнути "Делфі" з мілини були невдалими - рвалися троси, а в море потрапляли залишки палива. Обласна влада визнала ситуацію надзвичайною і право проведення робіт перейшло державі.

Як підняти судно, тепер вирішують експерти. Якщо відбуксирувати "Делфі" не вдасться, його поріжуть на брухт. Та будь-які роботи супроводжуватимуться викидом нафтопродуктів в затоку, попереджають в адміністрації морпортів. Збитки від забруднення вже сягнули понад 20 тисяч доларів.

Вода поряд з танкером уп'ятеро брудніша, ніж зазвичай. 

В той же час міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у Facebook про те, що  держпідприємство "Адміністрація морських портів" до кінця серпня 2020 року підпише договір з компанією-підрядником, яку обере для евакуації затонулого танкера "Делфі".

За його словами, наразі обирається найбільш ефективний спосіб евакуації затонулого танкера. Це  підняття танкера або розрізування на дві частини. 

Відомо, судно "Делфі", яке пливло під прапором Молдови, 22 листопада 2019 року було зірване з якоря штормом. Воно дрейфувало у напрямку берега та сіло на мілину поблизу Одеси. Оскільки "Делфі" був танкером, то перший витік нафти з нього стався відразу ж

Було декілька   спроб  підняти судно з мілини, однак в ході операції виникли технічні труднощі. Також неодноразово на воді були зафіксовані плями від нафтопродуктів,  зокрема, зранку 24 липня стався масштабний витік нафтопродуктів з "Делфі".