Догори
Дати відгук

Нафтова пляма з "Делфі" пішла в сторону берега на пісок пляжу (фото)

Адміністрація морських портів України оголосила тендер з вибору підрядника, який займеться підйомом танкера.

2 хв на прочитання24 Липня 2020, 13:44
Поділитись:

Нафтова пляма з танкеру "Делфі" розміром майже 7,5 тис. квадратних метрів, яку сьогодні вранці виявили інспектори ДЕІ Одеської області,  станом на 13:05 пішла в сторону берега на пісок пляжу. Про це інформує місцева  dumskaya.net. 

"О 9:00 фахівці відомства виявили пляму.  Бонові загородження не змогли запобігти розлив: неправильно встановлені, вони опускаються під воду і пропускають верхній шар води з плівкою", - ідеться у повідомленні.

Відзначимо, що з 13:00 "Делфі" готують до другої спроби підйому, яку збирається зробити судновласник. Про це інформує міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.  До судна підігнали плавучий кран - за його допомогою будуть заводити сталеві троси.

Тим часом Адміністрація морських портів України оголосила тендер з вибору підрядника, який займеться підйомом танкера. Операцію оцінили майже в 25 млн грн. Згодом ці гроші планують стягнути з власника танкера.  Тендерні пропозиції приймаються до 28 серпня, а аукціон відбудеться аж 5 жовтня. Прибрати танкер переможець повинен до кінця року. Після підйому "Делфі" відбуксирують до Чорноморська.

Нагадаємо, протягом останніх днів танкер Делфі намагалися підняти кілька разів, однак цього зробити не вдалося. Танкер   затонув біля пляжу в Одесі під час шторму в листопаді 2019 року. 

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за фактом аварії за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного, повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

GreenPost повідомляв, що судно Делфі, яке пливло під прапором Молдови, 22 листопада 2019 року було зірване з якоря штормом. Воно дрейфувало у напрямку берега та сіло на мілину поблизу Одеси.

Наразі пляж “Делфін”, де судно знаходиться, закрито для відпочивальників.  

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко