Догори
Дати відгук

День гордості за досягнення людей з аутизмом: відомі, видатні й навіть геніальні

Аутичні люди можуть жити цілком щасливим і повним життям.

2 хв на прочитання18 Червня 2024, 01:21
Зображення створено ШІ Зображення створено ШІ
Поділитись:

18 червня відзначають День гордості за досягнення людей з аутизмом. Уже давно зрозуміло, що аутичні люди можуть жити цілком щасливим і повним життям. В людській історії багато дуже відомих, видатних і навіть геніальних особистостей з аутизмом. Навіть якщо ми зазвичай не замислюємося про наявність у них такого діагнозу.

Геніальний композитор Вольфганг Амадей Моцарт мав ознаки аутизму, зокрема відсутність міміки та стереотипні рухи руками й ногами. Через надчутливий слух у нього виникали больові відчуття від занадто різких і гучних звуків. Попри часті зміни настрою Моцарт створив неперевершені музичні твори, які поповнили скарбницю класичної музики й залишаються популярними до сьогодні.

Великий натураліст Чарльз Дарвін був аутистом. Він любив самоту й рідко зустрічався з людьми. Контакт з іншими Дарвін підтримував за допомогою листування. Він колекціонував різні предмети, що також є типовою рисою аутистів. Незважаючи на ці особливості, Дарвін створив теорію еволюції, яка змінила наше розуміння світу.

Видатний фізик Альберт Ейнштейн у школі він навчався не дуже добре і відчував складнощі у вираженні своїх думок. Йому було важко знайти роботу, оскільки він не любив спілкуватися з людьми й не міг терпіти дотиків. Узагалі Ейнштейн мав труднощі у взаємодії з іншими людьми. Але все це не завадило йому стати одним із найвеличніших науковців усіх часів.

Відомий британський актор, композитор і художник сер Ентоні Хопкінс має синдром Аспергера. Це означає труднощі у встановленні нових стосунків, погане сприйняття зміни тощо. Сам Хопкінс вважає, що аутизм допомагає йому в роботі, оскільки «побічним ефектом» є ідеальна пам’ять, завдяки якій можна запам’ятати великі обсяги тексту.

Відома екоактивістка Грета Тунберг також має синдром Аспергера. Вона зазначає, що її поведінка може відрізнятися від загальноприйнятої, але це і є її надсила, яка дає їй стійкість і наполегливість. Грета використовує свої особливості для підвищення обізнаності про кліматичні зміни та мобілізації молоді по всьому світу.

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск зізнався під час ефіру програми Saturday Night Live на каналі NBC, що він «перший ведучий програми з синдромом Аспергера». Маск використовує свої особливості для досягнення успіху в технологічних інноваціях і підприємництві, демонструючи, що аутизм не є перешкодою для досягнення великих цілей.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Знищив плантацію редиски через занижені ціни
Польський фермер знищив плантацію редиски через занижені ціни
1 хв на прочитаннягодина тому
Зустріч з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ФАО ООН
В Мінагрополітики відбулася зустріч з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ФАО ООН
2 хв на прочитання3 години тому
Проблеми та потреби молочного сектору
Проблеми та потреби молочного сектору – головні теми Дорадчої Ради швейцарсько-української програми QFTP
2 хв на прочитання4 години тому
Укоренити квітку Троянди Секрет посадки Гарний квітник
Зможете виростити будь-яку троянду з букета: найкращий спосіб укоренити квітку
1 хв на прочитання6 годин тому
Від Чорного моря до США: екстремальна погода загрожує світовому врожаю
2 хв на прочитання6 годин тому
Приготуйте «Наполеон» всього за 30 хвилин: потрібно лише 3 інгридієнти
1 хв на прочитання7 годин тому
Кабмін схвалив Національний план з енергетики та клімату до 2030 року
3 хв на прочитання8 годин тому
Робота водієм у Дніпрі: перспективи та особливості
2 хв на прочитання9 годин тому