6 способів, як визначити якість червоної ікри
Як відрізнити справжню ікру від підробки
Фото з відкритих джерелНайчастішим гостем на святковому столі є червона ікра. Але червону ікру можуть підробляти. Звичайно ж є способи запобігти цьому і відрізнити ікру від підробленої.
Найчастіше на прилавках можна знайти лососеву ікру. Щоб розібратися в її справжності прямо в магазині, слід звертати увагу на такі фактори:
- ДСТУ. На відміну від ТУ, ДСТУ гарантує наявність лише тих інгредієнтів, які відповідають заявленій рецептурі. А саме самої ікри, солі та консерванту (на вибір – сорбінова кислота або бензоат натрію).
- Назва. Лососева ікра – це дуже широке поняття, тому що до цього виду відноситься і горбуша, і форель, і кета, і нерка, і кижуч, і навіть чавича. Щоб бути впевненими в тому, що в банку не змішали ікру відразу кількох видів риб, краще шукати таку, на якій написано, наприклад: “Ікра нерки”.
- Місце виробництва, дата. В ідеалі упаковувати ікру мають прямо там, де й добувають. Дата виробництва має відповідати часу нересту конкретного виду лососевих.
- Цінова категорія. Не варто сподіватися, що за 50-100 гривень ви можете купити справжню ікру – вона коштуватиме у кілька разів дорожче. Іноді, на жаль, під виглядом якісного та дорогого продукту можуть підсунути другосортну ікру, і якщо до того ж банка бляшана, то визначити це у магазині буде неможливо.
- Зовнішній вигляд ікри. Запам’ятайте, що рідини в банці має бути зовсім небагато, а ікринки – всі однакового розміру. Нехай вас не бентежить, якщо маленька ікра. Наприклад, у форелі ікринки діаметром всього 3 мм. Зате ікра кети — до 8 мм. Але в будь-якому вигляді ікри, якщо вона натуральна, чітко проглядається жирова цятка – це і є зародок.
- Консистенція. Спробуйте перевернути банку. Якщо ікра не падає вниз, вона справжня. Допустимо, якщо впало кілька ікринок.
Більше новин читайте на GreenPost.
Актуально
Більше з розділу Агро
Щоб кутя не скисла: секрети приготування та правила зберігання традиційної страви
2 хв на прочитання7 годин тому
Загроза септоріозу: стратегія захисту озимої пшениці в умовах м’якої зими
2 хв на прочитанняВчора
Іспанське сонце серед зими: 20 грудня відзначаємо Міжнародний день сангрії
2 хв на прочитанняВчора
День кленового сиропу: солодке святкування 17 грудня
1 хв на прочитання17 Грудня 2025
Озимина під загрозою: як «Сімейні молочні ферми» рятують врожай 2026 року
2 хв на прочитання16 Грудня 2025
Український цукор та ЄС: "гірка тема" переговорів та п'ятикратне зростання квоти
2 хв на прочитання16 Грудня 2025
Уряд збільшує фінансування для відновлення зрошення та страхування врожаю
2 хв на прочитання16 Грудня 2025
Умань готує до запуску новий агроекопарк площею 23 га
1 хв на прочитання16 Грудня 2025
Більше з GreenPost
День енергетика: люди, які тримають світло
4 хв на прочитання10 хвилин тому
Як правильно прикрасити ялинку, щоб задобрити Вогняного Коня
1 хв на прочитаннягодина тому
Жовтий рівень небезпеки: Закарпаття накриє густий туман у ніч на 22 грудня
1 хв на прочитання2 години тому
Рекордний сезон на Галіндезі: українські полярники нарахували понад 700 гнізд із малечею пінгвінів
1 хв на прочитання4 години тому
У Карпатах відремонтували притулок для туристів
1 хв на прочитання5 годин тому
Йоль, Коляда та Сонцеворот: як змінити життя у найдовшу ніч року, поради від кармолога
3 хв на прочитання8 годин тому
Україна очолила Європейську мережу IANPHI: Ольгу Гвоздецьку обрано головою
1 хв на прочитання10 годин тому
Держрибагентство розпочало масштабну кампанію з розподілу квот на промвилов біоресурсів
1 хв на прочитання11 годин тому

