Догори
Дати відгук

Обережно, підробка: експрес-тести для визначення справжньої червоної ікри

Від ціни до експериментів з окропом: все, що потрібно знати про вибір якісного делікатесу.

1 хв на прочитання08 Січня 2025, 23:20
Як вибрати справжню червону ікру: покрокова інструкція та методи перевірки якості Як вибрати справжню червону ікру: покрокова інструкція та методи перевірки якості
Поділитись:

Вибір якісної червоної ікри починається з уважного вивчення етикетки в магазині. Згідно з ДСТУ, на упаковці мають бути вказані назва та адреса виробника, назва продукту, місце промислу, сорт і ступінь солоності, дата виготовлення та фасування. Особливу увагу варто звернути на позначку "імітована", яка чесно вказує на несправжність продукту.

Важливим індикатором якості є ціна продукту. Надто низька ціна може свідчити про те, що це суміш різних сортів ікри або взагалі імітація.

Існує два основних види штучної ікри: гранульована та капсульована. Гранульована легко розпізнається за ідеально однаковими, блискучими ікринками без "вічок", які не лопаються на язиці. Капсульована імітація більш якісна та схожа на справжню ікру, має прозорі оболонки з "вічками" та рідким вмістом.

Для перевірки автентичності ікри в домашніх умовах існує кілька простих методів. Перший – тест з гарячою водою: справжня ікра при контакті з окропом утворює білі пластівці, тоді як штучна залишається незмінною. Другий спосіб – перевірка перекисом водню: натуральна ікра також утворить білі пластівці, а підробка або не прореагує, або розчиниться.

Щодо зберігання, відкриту червону ікру рекомендується тримати не довше 5 днів при температурі від -4°C до -6°C. Краще перекласти продукт із жерстяної банки в скляну ємність.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
У Херсонській області від удару ворожого дрону загинув депутат і аграрій Олександр Гордієнко
Від удару російського дрону загинув голова Асоціації фермерів Херсонщини
1 хв на прочитання05 Вересня 2025
Фото з відкритих джерел
Вартість борщового набору в Україні: як ціни зросли у понад 26 разів
2 хв на прочитання04 Вересня 2025
Фото ілюстративне
Ціни на пшеницю продовжують падати: ринок реагує на новий урожай та зростання експорту
2 хв на прочитання04 Вересня 2025
Фото: Кабінет Міністрів України
Уряд провів ротацію: хто залишив свої посади в Мінкульті, Держводагентстві та Нацкомісії з мови
1 хв на прочитання03 Вересня 2025
"Зроблено в Україні": агробізнес отримав майже 778 млн грн компенсації на техніку
1 хв на прочитання03 Вересня 2025
Валовий збір врожаю цибулі в Україні становить лише четверту частину від довоєнного
1 хв на прочитання03 Вересня 2025
Президент підписав закон про експортне мито на ріпак та сою
1 хв на прочитання02 Вересня 2025
Верховна Рада України створює виплатну агенцію для підтримки аграріїв
1 хв на прочитання02 Вересня 2025