Догори
Дати відгук

Овочева ікра на зиму: смачний спосіб зберегти літо в банці

Ідеальний спосіб зберегти багатство сезонних овочів на всю зиму.

2 хв на прочитання13 Серпня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

З настанням холодних місяців так хочеться додати до свого раціону трохи яскравих фарб і насичених смаків літа. Овочева ікра — це ідеальний спосіб зберегти багатство сезонних овочів на всю зиму. Ця смакота готується з надзвичайно простих продуктів.

Інгредієнти (на 4 баночки об'ємом 500 мл):

кабачки — 1 кг;

помідори — 1 кг;

перець солодкий — 300 г;

морква — 500 г;

цибуля ріпчаста — 500 г;

часник — 4 зубчики;

олія — ​​120 мл;

сіль — 25 г;

цукор — 20 г;

оцет яблучний (6 %) — 25 мл.

Приготування.

Банки та кришки ретельно вимити.

У каструлю налити 5-7 см води, покласти на дно кришки. Зверху встановити ґрати.

На ґрати поставити вгору дном банки. Довести воду до закипання і кип'ятити 15-20 хвилин.

Простерилізовані банки поставити вгору дном на чистий сухий рушник і залишити підсохнути. Кришки також викласти на рушник.

Помідори опустити в окріп на 3-4 хвилини. Потім зняти з помідорів шкірку.

Помідори нарізати середніми шматочками.

Болгарський перець очистити від насіння та нарізати соломкою.

Кабачки нарізати невеликими кубиками.

Цибулю та моркву очистити.

Цибулю нарізати кубиками.

Моркву натерти на великій тертці.

У великій сковороді чи великому сотейнику розігріти олію. Викласти кабачки й обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин.

Потім додати в сковороду цибулю, моркву та солодкий перець.

Помішуючи, обсмажувати ще 10 хвилин.

Потім додати в сковороду помідори.

Часник очистити, пропустити через прес і додати в сковороду.

Перемішати та тушкувати під кришкою, на невеликому вогні, 10 хвилин.

Потім подрібнити овочеву суміш у стаціонарному блендері чи занурювальним блендером.

Додати в овочеве пюре, що вийшло, сіль, цукор і оцет.

Варити на маленькому вогні 20 хвилин при постійному помішуванні.

Готову кабачкову ікру з солодким перцем розкласти по банках і закрутити.

Баночки обгорнути теплим пледом або ковдрою і залишити до повного охолодження.

Зберігати овочеву ікру у погребі чи темному прохолодному місці у квартирі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Тектонічні плити почали рухатися: у Хмельницькому й Одесі відчули відлуння землетрусу, який стався у Румунії
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Міненерго
Україна закликає МАГАТЕ вжити заходів для припинення атак на цивільну енергетичну інфраструктуру та звільнення ЗАЕС
1 хв на прочитання2 години тому
Розі у свій 32-й день народження торік. Фото: Newsquest/SWNS
Найстарша кішка у світі померла у віці, еквівалентному 152 людським рокам
1 хв на прочитання3 години тому
Черга за чистою питною водою у Венесуелі. Фото: picture-alliance/dpa
Нестача води в містах: які є шляхи вирішення цієї проблеми?
6 хв на прочитання4 години тому
Польща пішла під воду: ось що в сусідній країні накоїв циклон «Борис» і як люди справляються з наслідками (ФОТО)
3 хв на прочитання5 годин тому
Пухлина досягла 8 см: львівські лікарі прооперували чоловіка із раком молочної залози
1 хв на прочитання5 годин тому
Для підтримки ментального здоров'я та вирішення соціальних питань в Україні працюють 179 Центрів життєстійкості
3 хв на прочитання6 годин тому
З вулиць Чернігівщини зникли горобці - у причинах розбиралися екологи
1 хв на прочитання7 годин тому