Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • 20 відер олів’є та 43 відра вареників. На Волині волонтери допомагають воїнам в АТО (відео)

20 відер олів’є та 43 відра вареників. На Волині волонтери допомагають воїнам в АТО (відео)

3:12
Поділитись:

Цього разу акція «Олів’є для солдата» є наймасштабнішою.

В той час як більшість уваги прикута до питань вакцинації та економіки, не слід забувати, що на сході України тривають військові дії. І захисники кордонів продовжують ризикувати власним життям кожен день. Саме для них волинські волонтери протягом двох днів готували домашню їжу.

Як пише Суспільне,  українські воїни на сході  отримають чимало гостинців: вдалося приготувати та зібрати 43 відра вареників, 20 — олів’є, 15 кілограмів свіжозасоленого сала, солодощі, консервацію та інші продукти.

Мікроавтобус із гостинцями солдатам вирушив в дорогу 1 лютого.

Вареники для воїнів АТО. Фото: Суспільне Волинь

Допомогу солдатам повезе лучанин Роман Ковальчук, який їде на передову вперше.

«Будемо їхати через Маріуполь, Волноваху, будемо заїжджати також у Мар’їнку, Авдіївку. Будемо заїжджати до добровольчих батальйонів, військових частин і волинського «Світязя», — розповів волонтер.

Як розповіла організаторка акції «Олів'є» Наталія Грушка, приготувати домашні страви для бійців на передовій прийшли чотири десятки людей. Роботу розпочали на вихідних. Жінка каже, що цього разу акція «Олів’є для солдата» є наймасштабнішою.

В одному приміщенні волонтери нарізали салат, в іншому — ліпили вареники та варили їх у великих каструлях. Готові страви пофасували у пластикові відра. Приїхали долучитися до акції «Олів’є для солдата» також волонтери з Рівного.

Спільне приготування страв для воїнів на передовій лучани з мікрорайону Вишків організовують вчетверте. 

Волонтери планують, що на передову доставлять вантаж із варениками та салатами через добу. Зі слів організаторів, бійці, які у попередні роки куштували вареники від волинян, уже запитували про наступний вантаж.

До слова, хліб для українців злетить у ціні на 25 %. Причиною зростання вартості продукту стало подорожчання електроенергії та газу.