Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • З притулку в місті Знам’янка Кіровоградської області в Париж: як кішка знайшла домівку (ВІДЕО)

З притулку в місті Знам’янка Кіровоградської області в Париж: як кішка знайшла домівку (ВІДЕО)

2:40
Поділитись:

Притулок для тварин ”Дай лапу” в Знам’янці Богдана Стоян створила два роки тому. Нині тут – 23 котів.

З притулку в місті Знам’янка Кіровоградської області в Париж переїхала кішка Віскі. Її знайшла на вулиці директорка притулку для тварин Богдана Стоян. У пошуках господаря для кішки, виклала фотографію в соціальні мережі. Так познайомилась з жителькою Франції Людмилою Піпар, яка вирішила забрати кішку до себе, йдеться у сюжеті Суспільного.  

”Я запитала, чи може вона показати мені кішку, яку не забирають, на яку не звертають уваги. І вона мені показала Віскі, яка сиділа в кутку, осторонь від інших тварин. Тому я сказала, що мені все одно яку тварину взяти. Головне – подарувати любов та ласку тварині”,– розповіла Людмила Піпар.

За словами жінки, до поїздки Віскі в Париж готувати 5 місяців: робили необхідні щеплення, робили аналіз на антитіла до сказу: ”Цей аналіз займає найбільше часу та грошей. Якщо порахувати за курсом євро до гривні, потрібно майже 15 тисяч гривень, не враховуючи квиток на перевезення”.

Квиток на літак для кішки коштував півтори тисячі гривень.

Господар Віскі Патрик Піпар розповів, що у них, до приїзду Віскі, жила кішка Шанель. Вона до нової сусідки звикала тиждень. Усього у них троє котів: ”Зараз вони потоваришували: спілкуються, граються”.

Богдана Стоян сказала, що з новими господарями Віскі спілкуються. Вони надсилають їй відео, розповідають – як кішка росте.

Що відомо

Притулок для тварин ”Дай лапу” в Знам’янці Богдана Стоян створила два роки тому. Нині тут – 23 котів. Щомісяця на їх утримання та лікування витрачає 27 тисяч гривень. Це, зі слів Богдани, її власні гроші та гроші благодійників: ”Наш міні-притулок є приватним. Спочатку я підбирала-віддавала. Потім вдома накопичилися коти й собаки травмовані. Тому з’явилася потреба зробити притулок”.

До слова, на Вінниччині є село, яке називають «лелечим краєм» (відео).