Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Вінниччині є село, яке називають «лелечим краєм» (відео)

На Вінниччині є село, яке називають «лелечим краєм» (відео)

3:07
Поділитись:

Селяться лелеки у Слобідці на електростовпах, будинках і деревах.

«Лелечим краєм» називають своє село мешканці села Слобідка, що в Іванівській територіальній громаді. За словами місцевої мешканки Тетяни Цимбровської, тут майже пів сотні лелечих гнізд, і в кожному, крім тата і мами, від двох до чотирьох дитинчат. У сусідніх селах — жодного.

Лелеки вже другу весну гніздяться біля обійстя Віктора Степчука. Про це, каже чоловік, мріяв давно. Над облаштуванням гнізда працювали втрьох: він, племінник і його син.

«Була можливість їм зробити дерево. Ми його трошки підрізали. Воно живе. Їм потрібен злет. Зайве гілля обрізали. Перший рік почали будувати, а на цей є малюки. Вилізли зробили їм сітку, винесли навіть гілочки, щоб вони бачили, що тут може бути гніздо», — розповідає Віктор Степанчук.

Ганна Бондарук у Слобідці з народження. Біля її оселі, розповідає, лелеки селилися останніх 15 років. За цей час, каже, тричі зводили гніздо.

Селяться лелеки у Слобідці на електростовпах, будинках і деревах. Іноді по сусідству 5–7 гнізд. Зараз тут у кожному мама з дитинчатами, поки тато добуває їжу, розповідає місцевий мешканець Олексій Костик.

До слова, США заборонять ввезення собак з України та інших країн.