Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Європейські країни потерпають від паводків: є перші жертви (відео)

Європейські країни потерпають від паводків: є перші жертви (відео)

1:01
Поділитись:

Затоплено десятки доріг міжміського сполучення, і ситуація тільки погіршується.

Клімат вносить корективи в сезони і в життя всіх. Через відлигу і дощі  потерпають відразу в чотирьох європейських країнах — Німеччині, Люксембурзі, Франції та Італії. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Критична ситуація на заході Німеччини. Дві річки вийшли з берегів. Рятувальники почали негайно будувати захисні вали з піску, втім, це вже не дуже допомагає. Найважча ситуація в Дюссельдорфі, Кельні та Кобленці.

По інший бік кордону — в Люксембурзі — затоплені декілька міст. У деяких районах води по пояс. Затоплено десятки доріг міжміського сполучення, і ситуація тільки погіршується.

На південному заході Франції через паводки оголошено другий, «помаранчевий» рівень небезпеки. Уже є дані про першу жертву — загинув літній чоловік.

У Парижі готуються до повені. Сена вийшла з берегів, рівень води в річці вже піднявся на чотири метри. Через підтоплення паризька влада закрила кілька ділянок на набережних. Перекрито також деякі дороги і підземні переходи. Пік паводку очікують 3 лютого — прогнозують, що вода може піднятися ще як мінімум на метр.

Потік, що загрожує місту повінню, принесла  річка Марна, що вийшла з берегів. Навколо неї затоплені села та селища, багатьом людям довелося на декілька днів залишити свої домівки. У Парижі такої небезпеки немає, але міська влада турбується за рух міських електричок RER лінії C, що проходять нижнім рівнем набережних лівого берега. Для них небезпека починається з 4,85 м.

У Франції на ранок вже відомо про дві жертви: 75-річна жінка загинула, коли на її будинок внаслідок зсуву ґрунту обвалився шматок скелі. Інша жертва паводків — 70-річний чоловік, якого забрала із собою течія. 

Підтоплено кілька селищ в італійській провінції Салерно. Під водою опинилися і поля.

За прогнозами синоптиків, небезпека паводку в Європі триватиме до кінця тижня.

До слова,  вчені заявили, що світовий океан поглинає сушу з небаченою швидкістю по всій планеті