Догори
Дати відгук

Які поживні речовини зберігаються довше під час консервації, ніж у свіжому продукті

Існує кілька методів консервації їжі

1 хв на прочитання23 Квітня 2024, 06:30
Які поживні речовини зберігаються довше під час консервації Які поживні речовини зберігаються довше під час консервації
Поділитись:

Під час консервації, тобто зберігання продуктів у консервах або банках, поживні речовини можуть зберігатися довше, ніж у свіжому продукті.

Основні поживні речовини, які зазвичай зберігаються під час консервації, включають вітаміни, мінерали і антиоксиданти.

Консервація - це процес збереження їжі шляхом обробки її спеціальними методами для збереження її свіжості, смаку та поживних властивостей на тривалий час. Цей процес дозволяє зберегти продукти безпечними для споживання протягом тривалого періоду часу.

Існує кілька методів консервації їжі, серед яких найпоширеніші:

1. Консервування за допомогою тепла (теплова обробка) - це варення, пастеризація або стерилізація продуктів для знищення мікроорганізмів, які можуть спричинити псування.

2. Консервування за допомогою кислоти - це процес додавання кислоти (наприклад, оцту або лимонної кислоти) для зниження рівня pH продукту, що ускладнює розвиток бактерій.

3. Консервування шляхом вимороження - це заморожування продуктів для збереження їх текстури та поживних властивостей.

4. Консервування шляхом сушіння - це видалення вологи з продуктів для збереження їх на тривалий термін.

Консервація є важливим методом збереження їжі, який дозволяє подовше зберігати продукти та зменшити витрати на їжу. Важливо дотримуватися правильних методів консервації, щоб забезпечити безпеку та якість збережених продуктів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративпе
Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Кореспондент
Посуха на Сході та Півдні України знищила 500 тис. га врожаю: аграрії просять підтримки держави
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: ілюстративне / Pixabay
Кліматичні виклики для аграріїв: південь України потерпає від посухи та опустелювання
2 хв на прочитання14 годин тому
Всесвітній день рослинного молока: навіщо відмовлятися від коров'ячого
Всесвітній день рослинного молока: свято, що змінює харчові звички
3 хв на прочитання16 годин тому
Уряд підтримав ще 19 заявок на гранти для переробних підприємств
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін удосконалив план розвитку агросектору: орієнтир на стандарти ЄС
1 хв на прочитанняВчора
«Сімейні молочні ферми» виплачуватимуть дивіденди інвесторам за 2024 рік
1 хв на прочитання20 Серпня 2025
Росія продає вкрадену українську пшеницю у 70 країн світу, — Центр національного спротиву
1 хв на прочитання20 Серпня 2025