Догори
Дати відгук

Які поживні речовини зберігаються довше під час консервації, ніж у свіжому продукті

Існує кілька методів консервації їжі

1 хв на прочитання23 Квітня 2024, 06:30
Які поживні речовини зберігаються довше під час консервації Які поживні речовини зберігаються довше під час консервації
Поділитись:

Під час консервації, тобто зберігання продуктів у консервах або банках, поживні речовини можуть зберігатися довше, ніж у свіжому продукті.

Основні поживні речовини, які зазвичай зберігаються під час консервації, включають вітаміни, мінерали і антиоксиданти.

Консервація - це процес збереження їжі шляхом обробки її спеціальними методами для збереження її свіжості, смаку та поживних властивостей на тривалий час. Цей процес дозволяє зберегти продукти безпечними для споживання протягом тривалого періоду часу.

Існує кілька методів консервації їжі, серед яких найпоширеніші:

1. Консервування за допомогою тепла (теплова обробка) - це варення, пастеризація або стерилізація продуктів для знищення мікроорганізмів, які можуть спричинити псування.

2. Консервування за допомогою кислоти - це процес додавання кислоти (наприклад, оцту або лимонної кислоти) для зниження рівня pH продукту, що ускладнює розвиток бактерій.

3. Консервування шляхом вимороження - це заморожування продуктів для збереження їх текстури та поживних властивостей.

4. Консервування шляхом сушіння - це видалення вологи з продуктів для збереження їх на тривалий термін.

Консервація є важливим методом збереження їжі, який дозволяє подовше зберігати продукти та зменшити витрати на їжу. Важливо дотримуватися правильних методів консервації, щоб забезпечити безпеку та якість збережених продуктів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення згенеровано ШІ
Французький коньяк: вижити між торговельними війнами та зміною клімату
8 хв на прочитання42 хвилини тому
Грошова допомога фермерам: як отримати дотацію на корів у 2025 році. Фото: Крамагросвіт
Аграрії можуть отримати 7 тисяч гривень дотації на кожну корову: стартує прийом заявок
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитанняВчора
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання19 Травня 2025
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання19 Травня 2025
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання19 Травня 2025
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання19 Травня 2025
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Вінтажний шарм у вашому саду: як старі дерев’яні ящики стають окрасою ландшафту
3 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Euronews
«Перемога прозорості»: Єврокомісія за всіма пунктами програла справу про «Пфайзергейт» — що далі?
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Unsplash/CC0
Масштабне цвітіння токсичних водоростей спричинило загибель сотень морських тварин біля узбережжя Каліфорнії
4 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 21 травня 2025 року
Астрологічний прогноз на 21 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Черкасах провели успішну трансплантацію серця 38-річному пацієнту
1 хв на прочитанняВчора
Музей чистої води в Біляївці поповнився мініатюрою легендарного британського судна (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Україна перейматиме корейський досвід у будівництві екологічних та довговічних доріг
1 хв на прочитанняВчора
На Рівненщині оштрафовано палія лісу на майже 5 тисяч гривень
1 хв на прочитанняВчора