Запечений болгарський перець у томатному соусі: ароматна осіння заготовка
Ця консервація з насиченим ароматом та витонченим смаком стане вашою улюбленою зимовою закускою.

Цей рецепт робить смак перцю більш насиченим, а соус – ароматним. Чудова закуска як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Інгредієнти.
болгарський перець — 2 кг;
томатний сік — 1 л;
олія — 100 мл;
цукор — 50 г;
сіль — 1 ст. л.;
оцет — 50 мл;
часник — 5 зубчиків;
лавровий лист — 1 шт;
чорний перець горошком.
Приготування.
Перець помити і запекти у духовці при 200°C до м'якості (близько 20-30 хвилин). Очистити його від шкірки та насіння.
Для соусу змішати томатний сік, олію, цукор, сіль, лавровий лист та горошок. Довести до кипіння.
У стерилізовані банки викласти запечений перець, перекладаючи його часником.
Залити гарячим томатним соусом.
Стерилізувати банки: 0,5 л – 15 хвилин, 1 л – 20 хвилин. Закатати.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



