Лечо з грибами: осіння магія в банці
Новий погляд на улюблену консервацію: як приготувати ситний і вишуканий делікатес, що здивує вас своїм смаком.

Цей рецепт — чудове поєднання класичного лечо і насиченого смаку грибів. Таке лечо стане оригінальною закускою на святковому столі, а й відмінним доповненням до м’ясних чи круп'яних страв у холодну пору року.
Інгредієнти.
гриби (печериці або інші) — 1 кг;
перець болгарський – 2 кг;
помідори — 1 кг;
цибуля ріпчаста — 0,5 кг;
морква — 0,5 кг;
часник — 1-2 головки;
олія соняшникова — 150 мл;
цукор — 200 г;
сіль — 2 ст. л.;
оцет 9 % — 100 мл;
чорний перець горошком — 10-15 шт.;
лавровий лист — 2-3 шт.
Приготування.
Перець, цибулю, моркву та помідори ретельно вимити. Перець очистити від насіння та нарізати соломкою. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати півкільцями. Помідори пропустити через м'ясорубку чи подрібнити блендером.
Гриби помити, за потреби очистити. Великі гриби нарізати на 2-4 частини, дрібні можна залишити цілими. Відварити їх у підсоленій воді 15-20 хвилин, а потім відкинути на друшляк.
У великій каструлі або казані розігріти олію. Обсмажити цибулю, поки вона не стане прозорою. Додати моркву та смажити 5-7 хвилин. Потім додати перець, перемішати та тушкуйте 10 хвилин.
До овочів додати подрібнені помідори, цукор, сіль, чорний перець та лавровий лист. Довести до кипіння, а потім зменште вогонь і тушкувати на невеликому вогні 30 хвилин.
Додати у каструлю відварені гриби та пропущений через прес часник. Тушкувати ще 15 хвилин. В кінці влити оцет, ретельно перемішати та проварити ще 2-3 хвилини.
Розкласти гаряче лечо у стерилізовані банки, щільно закрити кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Залишити так до повного охолодження.
Більше рецептІв на GreenPost.



