Догори
Дати відгук

Яке сало найбільш небезпечне для здоров’я: багато хто навіть не здогадується

Сало допомагає зміцнювати імунітет

1 хв на прочитання25 Травня 2023, 17:33
Поділитись:

Сало – улюблений продукт українців, але не все сало однаково корисне. Від деяких видів краще відмовитись інакше будуть серйозні проблеми зі здоров'ям.

Насамперед варто відзначити, що сало – це звичайний шар жиру, в якому містяться вітаміни, поліненасичені жирні кислоти, антиоксиданти та селен.

Сало допомагає зміцнювати імунітет, протистояти раковим захворюванням, захищати судини від атеросклерозу, покращити обмін речовин і також має гарні жовчогінні властивості. Але не все сало однаково корисно.

У їжу ми вживаємо сире солоне, копчене, варене та смажене сало. Так ось, найкориснішим вважається звичайне сире солоне сало – після посолу воно практично не втрачає своїх корисних властивостей.

А ось варене сало при варінні втрачає свої корисні речовини і залишається просто смачним. Найшкідливіше копчене та смажене сало. Просто при копченні та смаженні у салі утворюються канцерогени, які дуже шкідливі для нашого здоров’я. Зловживаючи таким салом, можна “заробити” проблеми з печінкою, підшлунковою, жовчним міхурем.

Не все однозначно і із сирим солоним салом.

Медики не рекомендують його вживати, якщо є:

  • захворювання печінки;
  • захворювання нирок;
  • при жовчнокам’яній хворобі;
  • при панкреатиті;
  • при холециститі;
  • людям із зайвою вагою можна лише після індивідуальної консультації лікаря-дієтолога.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
Помірність на тарілці й у серці: що означає День здорового харчування сьогодні
3 хв на прочитаннягодина тому
Сушимо м'яту правильно
Як правильно сушити м'яту вдома, щоб зберегти її аромат та користь
3 хв на прочитанняВчора
Жорстоке вбивство на Закарпатті
За живе спалення сина на Закарпатті мати та співмешканець отримали по 9 років тюрми
1 хв на прочитанняВчора
Світовий рекорд: київські діти створили унікальне арт-полотно
Унікальний мистецький проєкт київських дітей встановив світовий рекорд
2 хв на прочитанняВчора
Невидима рана шкіри: чому гідраденіт гнійний вимагає уваги саме сьогодні
4 хв на прочитанняВчора
Дієтолог назвав рибу, кориснішу за лосось, та розповів, як її краще готувати
2 хв на прочитання31 Травня 2025
Навіть помірне вживання алкоголю може прискорити розвиток хвороби Альцгеймера – дослідження
2 хв на прочитання31 Травня 2025
Всесвітній день без тютюну: чому 45 % української молоді потрапляє в нікотинові пастки та як їх захистити?
6 хв на прочитання31 Травня 2025
Більше з GreenPost
 На Київщині викрито масштабну схему
На Київщині викрито підпільне виробництво фальсифікованого насіння на мільйони гривень
2 хв на прочитання5 хвилин тому
Фото: Food & Mood
В Україні стартував сезон черешні: ціни поки що вдвічі вищі за минулорічні
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Вимірюючи життя, а не витрати: нові підходи до оцінки добробуту
3 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Вісім країн ОПЕК+ домовилися про збільшення видобутку нафти в липні
1 хв на прочитання3 години тому
Коли атоми шепочуть: як вчені навчилися бачити квантові зв'язки
2 хв на прочитання4 години тому
На Київщині БЕБ домоглося відшкодування понад 2 млн грн збитків до держбюджету
1 хв на прочитання5 годин тому
Зовнішня торгівля України у І кварталі 2025 року: зростання імпорту та скорочення експорту
1 хв на прочитання7 годин тому
Фіктивні книжки в реальних газетах: наслідки безконтрольного використання ШІ
2 хв на прочитання8 годин тому