Догори
Дати відгук

Як їжа впливає на швидкість сп’яніння — поради лікарів

Алкоголь натщесерце може спричинити подразнення, що призводить до кислотного рефлюксу та печії.

2 хв на прочитання30 Грудня 2020, 10:56
Поділитись:

Алкоголь та їжа: як правильно закушувати? Що прискорює дію алкоголю, а що може сповільнювати? З наближенням новорічних свят ці питання набувають актуальності. 

Білок і корисні жири.

«Їжа здатна впливати на швидкість сп’яніння. Чим більше ви їсте, тим повільніше алкоголь поглинається тканинами шлунку та потрапляє у кров, — пояснює Джордж Ф. Куф, доктор філософії, директор Національного інституту з питань вживання алкоголю та алкоголізму. — Коли ви п'єте натщесерце, то п’янієте швидше, ніж коли вживаєте таку ж кількість алкоголю з їжею».

Попри те, що будь-яка їжа буде корисною, найкраще протидіють швидкій абсорбції алкоголю білкові та жирні продукти. Канапки з вареним яйцем та лососем, куряча відбивна з овочевим салатом, заправленим оливковою олією, — підходьте до приготування закусок з розумом.

Непогано: фрукти та овочі. Фрукти й овочі (особливо овочі!) корисні для нашого здоров'я в цілому. Але вони можуть бути особливо важливими, якщо ви плануєте насолодитися дорослими напоями.

«У першу чергу тому, що ці поживні продукти забезпечують організм антиоксиданти та вітамінами, а також містять таку необхідну перед вживанням алкоголю воду», — доктор Куф.

Огірки, селера та кавун — найкращий вибір.

Дуже добре: вода. Щоб ви не пили — вино чи більш міцні напої — випивайте між келихами склянку води. Це дасть змогу уникнути похмілля та інших прикрих наслідків зневоднення.

Не можна: шоколад, помідори та спеції.

Алкоголь натщесерце може спричинити подразнення, що призводить до кислотного рефлюксу та печії. Шоколад, содовмісні продукти, смажена їжа, помідори і деякі приправи також можуть бути подразниками, які посилюють рефлюкс, і у поєднанні з алкоголем дають подвійний ефект.

І ще раз ні: сіль

Набряки — не єдиний потенційний наслідок вживання солоної їжі. Після солоного хочеться пити, і на вечірці або застіллі під руку не завжди потрапляє вода. 
Джерело:  zhyvyaktyvno.org 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті 3,2 млн грн на закупівлі продуктів
Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті понад 3,2 млн грн на закупівлі продуктових наборів
1 хв на прочитання4 години тому
Обвинувачення у хабарництві: митник, брокер та посередник судитимуть за 9,4 тис. доларів за імпорт кави
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання7 годин тому
Держпродспоживслужба інтегрувала 5 нових сертифікатів в TRACES NT для спрощення експорту
Держпродспоживслужба адаптувала ще 5 сертифікатів для системи TRACES NT, спрощуючи експорт до ЄС
1 хв на прочитання8 годин тому
Нові умови доступу до сільськогосподарської техніки з 8 серпня
В Україні змінили правила керування сільгосптехнікою під час воєнного стану
1 хв на прочитання10 годин тому
18 серпня — Міжнародний день Піно Нуар
2 хв на прочитання12 годин тому
Як вивести плями від соку та ягід: дієві поради від технолога
2 хв на прочитанняВчора
Від інків до космосу: подорож картоплини звичайної
2 хв на прочитанняВчора
2025-й став рекордним за обсягом подачі зрошувальної води на Одещині
1 хв на прочитанняВчора