Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Як впоратися зі стресом самостійно, безпечно для здоров'я і без витрат: дослідження

Як впоратися зі стресом самостійно, безпечно для здоров'я і без витрат: дослідження

3:31
Поділитись:

Сучасний світ досить напружений і людина постійно має певні хвилювання через різні фактори: діти, затори, екзамени, новий проект, конфлікти на роботі. Як впоратися зі стресом самостійно, безпечно для здоров'я та без фінансових затрат?

Цікавий експеримент провели вчені з Університету Лідса. Дослідники  з’ясували, що спостереження за милими тваринами може значно зменшити рівень стресу. Як пише Daily Mail, в експерименті взяли участь 19 осіб, які мали стрес через екзамен та роботу.

"В експеременті взяли участь 15   студентів,   які мали іспит за  90 хвилин після дослідження.   У чотирьох  інших учасників постійний стрес на роботі.  Під час перегляду милих відео з квокками вчені спостерігали за показниками артеріального тиску і серцевих скорочень — зазначається, що обидва показники впали у всієї групи з максимальним показником 24,4%", - ідеться у дослідженні.

Рівень загальної тривоги впав ще більше — у більшості цей показник знизився на 30%, а у деяких — на 50%. Один з учасників експерименту розслабився настільки, що практично заснув.

До слова, пандемія COVID-19 призведе до хвилі проблем з психічним здоров'ям.