Догори
Дати відгук

Як приготувати томатний сік із болгарським перцем на зиму

У сезон томатів багато господинь роблять заготовки на зиму

2 хв на прочитання18 Липня 2022, 22:38
Поділитись:

Томатний сік люблять як дорослі, так і діти. Сьогодні ми пропонуємо ознайомитися з рецептом домашнього томатного соку, який можна вживати як одразу, так і залишити на зиму, пише «uainfo».

У сезон томатів багато господинь роблять заготовки на зиму та консервують домашній томатний сік. Урізноманітнити томатний сік можна додаванням до нього болгарського перцю або будь-яких інших пікантних спецій. У процесі приготування, на власний розсуд, можна посолити сік, додати цукор і за смаком визначити кількість часнику. Такий напій ідеально підійде до шашлику, стейку та будь-якої іншої м'ясної страви.

складові (на 3 л соку):

  • Помідори – 4 кг;
  • Болгарський перець – 4 шт;
  • Гострий перець – 1 шт;
  • Сіль - 2,5 ст. л (без гірки).

Спосіб приготування:

  1. Для заготівлі підійдуть перестиглі та м'які помідори, у тому числі ті, які не мають товарного вигляду. Чим м'якший і соковитіший помідор, тим більше вийде соку. Помідори добре промиваємо, видаляємо плодоніжку та розрізаємо на кілька частин довільно.
  2. Болгарський перець промиваємо, розрізаємо вздовж і видаляємо насіннєву коробку. Нарізаємо на великі шматочки.
  3. Гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння.
  4. Підготовлені томати, солодкий та гострий перець пропускаємо через соковитискач або м'ясорубку.
  5. Потім переливаємо сік помідорів та перців у каструлю, і накриваємо кришкою.
  6. Каструлю із томатним соком ставимо на середній вогонь. Коли томатний сік закипить, акуратно видаляємо піну шумівкою.
  7. Потім вогонь зменшуємо до мінімального та варимо томатний сік протягом 10 хвилин. За цей час сік перетвориться з рожевого на насичено червоний.
  8. На цьому етапі додаємо сіль. Ретельно перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та варимо ще 5 хвилин.
  9. До цього моменту мають бути вже підготовлені стерильні банки та кришки. Наповнюємо банки томатним соком і одразу ж герметично закочуємо стерилізованими кришками.
  10. Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або ковдрою. Витримуємо так до повного остигання.
  11. Зберігати домашній томатний сік на зиму краще в темному місці, можна за кімнатної температури, але подалі від джерела тепла.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Міненерго створило інтерактивну карту для розміщення зарядних станцій електромобілів
Міненерго створило інтерактивну карту для розміщення зарядних станцій електромобілів
1 хв на прочитаннягодина тому
Україна та ПРООН запускають програму на €16,5 млн для «зеленої» енергонезалежності соціальних об'єктів
Україна та ПРООН запускають програму на €16,5 млн для «зеленої» енергонезалежності соціальних об'єктів
1 хв на прочитання2 години тому
Вчені назвали дієту, що подовжує життя — деталі дослідження британських науковців
Як змінити раціон, щоб уповільнити старіння: нові рекомендації вчених
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Igor Romaniv
У Карпатах знову з’явився Брокенський привид — рідкісне атмосферне явище
1 хв на прочитання4 години тому
На Прикарпатті збудують індустріальний парк на базі старого цукрового заводу
1 хв на прочитання5 годин тому
Судно, що прямувало до України, пішло на дно в Чорному морі
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на середу, 15 жовтня 2025 року 
3 хв на прочитання8 годин тому
На ЗАЕС триває найдовший блекаут за час окупації
1 хв на прочитання9 годин тому