- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Як приготувати томатний сік із болгарським перцем на зиму
Як приготувати томатний сік із болгарським перцем на зиму
У сезон томатів багато господинь роблять заготовки на зиму
Томатний сік люблять як дорослі, так і діти. Сьогодні ми пропонуємо ознайомитися з рецептом домашнього томатного соку, який можна вживати як одразу, так і залишити на зиму, пише «uainfo».
У сезон томатів багато господинь роблять заготовки на зиму та консервують домашній томатний сік. Урізноманітнити томатний сік можна додаванням до нього болгарського перцю або будь-яких інших пікантних спецій. У процесі приготування, на власний розсуд, можна посолити сік, додати цукор і за смаком визначити кількість часнику. Такий напій ідеально підійде до шашлику, стейку та будь-якої іншої м'ясної страви.
складові (на 3 л соку):
- Помідори – 4 кг;
- Болгарський перець – 4 шт;
- Гострий перець – 1 шт;
- Сіль - 2,5 ст. л (без гірки).
Спосіб приготування:
- Для заготівлі підійдуть перестиглі та м'які помідори, у тому числі ті, які не мають товарного вигляду. Чим м'якший і соковитіший помідор, тим більше вийде соку. Помідори добре промиваємо, видаляємо плодоніжку та розрізаємо на кілька частин довільно.
- Болгарський перець промиваємо, розрізаємо вздовж і видаляємо насіннєву коробку. Нарізаємо на великі шматочки.
- Гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння.
- Підготовлені томати, солодкий та гострий перець пропускаємо через соковитискач або м'ясорубку.
- Потім переливаємо сік помідорів та перців у каструлю, і накриваємо кришкою.
- Каструлю із томатним соком ставимо на середній вогонь. Коли томатний сік закипить, акуратно видаляємо піну шумівкою.
- Потім вогонь зменшуємо до мінімального та варимо томатний сік протягом 10 хвилин. За цей час сік перетвориться з рожевого на насичено червоний.
- На цьому етапі додаємо сіль. Ретельно перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та варимо ще 5 хвилин.
- До цього моменту мають бути вже підготовлені стерильні банки та кришки. Наповнюємо банки томатним соком і одразу ж герметично закочуємо стерилізованими кришками.
- Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або ковдрою. Витримуємо так до повного остигання.
- Зберігати домашній томатний сік на зиму краще в темному місці, можна за кімнатної температури, але подалі від джерела тепла.