Як змінити раціон, щоб уповільнити старіння: нові рекомендації вчених
Британські науковці з’ясували, що відмова від солодких напоїв, хлібобулочних виробів і цукру, а також перехід на низьковуглеводну та рослинну дієту може збільшити тривалість життя й знизити ризик розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань

Фахівці з Британського інституту досліджень старіння виявили, що низьковуглеводна дієта позитивно впливає на тривалість життя людини. Про це повідомляє видання Lady із посиланням на головного виконавчого директора інституту, доктора Еріка Вердіна.
За словами вченого, надмірне споживання цукру, хлібобулочних виробів, солодких напоїв і перероблених злакових провокує низку серйозних захворювань, які прискорюють старіння організму.
«Якщо у раціоні забагато вуглеводів, це призводить до підвищення рівня цукру в крові, збільшення ваги, погіршення метаболізму та підвищення ризику серцевих хвороб», — зазначив Вердін.
Він наголосив, що тривале вживання надлишкової кількості вуглеводів викликає підвищення інсуліну, що може призвести до інсулінорезистентності, високого артеріального тиску, метаболічного синдрому й навіть онкологічних захворювань.
Під час дослідження науковці вивчили вплив низьковуглеводної дієти на організм. Результати показали, що відмова від «критичних» продуктів допомагає знизити вагу, покращити чутливість до інсуліну в людей із діабетом і зменшити ризики серцево-судинних хвороб.
«Як наслідок, це може суттєво збільшити тривалість життя людини», — підкреслив учений.
Крім того, Вердін радить додавати до щоденного раціону більше овочів і рослинних продуктів. За його словами, люди, які споживають переважно рослинну їжу, мають на 16% нижчий ризик серцевих нападів, інсультів і серцевої недостатності.
Більше новин читайте на GreenPost.







