Догори
Дати відгук

Як хвилина присідань впливає на розумову працездатність: лайфхак, який допоможе активізувати мозок

Хоча, здавалось би, що може змінити лише одна хвилина?

1 хв на прочитання15 Січня 2024, 17:33
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

В сучасному світі багато з нас проводить більшу частину робочого дня, сидячи за комп'ютером або в офісних приміщеннях. До того ж із завершенням робочого дня ми нерідко намагаємося відпочити, що також може включати довге сидіння. Та навіть у такому режимі можна впровадити корисну звичку — хвилинні присідання. Лікар Адель Корягін розповів, як навіть короткі перерви на присідання можуть впливати на нашу розумову працездатність.

Здавалось би, що може змінити лише одна хвилина? Однак дослідження показали, що активні присідання навіть такої тривалості можуть мати значний позитивний вплив на мозкову активність.

Група молодих людей спочатку провела три години, сидячи, а потім стільки ж часу, регулярно присідаючи. Результати тестів на когнітивні функції показали покращення після включення присідань.

«Висновок: регулярні короткі перерви на фізичну активність, такі як присідання, можуть допомогти струснути мозок і поліпшити розумову працездатність, особливо в умовах тривалого сидіння», — наголошує лікар.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.