Догори
Дати відгук

Втручання в природні процеси роблять людину штучно слабкою та залежною від медицини — інфекціоніст

Природний добір VS медична допомога.

3 хв на прочитання21 Серпня 2021, 14:09
Поділитись:

Щойно починається розмова про природній імунітет — одразу багатьма це сприймається як заклик до повернення в дикі часи: не допомагати хворим, а дати вмерти всім слабким, залишаючи лише сильних та пристосованих. Так написав у Фейсбук відомий лікар-інфекціоніст Євген Дубровський. Він говорить, що насправді медицина на те й покликана, щоб допомогти всім і кожному.

«Такий величезний прорив у знаннях, такий уже набуто досвід, винайдено засоби та чудові інструменти. Чому ж не допомогти? Питання в іншому. Що краще: допомогти людині в екстреній ситуації, не порушивши при цьому загальної роботи організму, його природніх сил та захисту (який, до речі, тисячі й тисячі років загартовувався, адаптувався та пристосовувався до життя із іншими організмами поруч)? Чи поступово та методично робити людину кволою, штучно слабкою та залежною від медицини настільки, наскільки залежить мала дитина від батьків? Що ми виграємо, коли створюємо перешкоди для нормального розвитку імунного статусу?» — запитує Євген Дубровський.

На думку лікаря, молоді, здорові та активні люди мають самі вчитися захищатись від звичайних хвороб.

«Зрозуміло, що коли стоїть питання життя та смерті, в гру вступає серйозна медицина. Але якщо на кожний «чих» давати антибіотик, на кожну подряпину ліпити пластир... Навіщо?» — запитує інфекціоніст.

Він наголошує: таким чином людство не стане здоровішим, не стане довше та краще жити. Навпаки, воно стане залежним, слабким та надзвичайно вразливим в дуже близькому майбутньому.

«Діти та молодь легко зносять респіраторні інфекційні захворювання. В нашій країні, згідно офіційним звітам, вже перехворіло близько 40% населення. То чому й від чого їх потрібно захищати? Вони вже одужали, вже продемонстрували свої адаптивні здібності. Вони поза групою ризику, вони більше не можуть бути осередками зараження для інших. Імунітет довготривалий, якісний, потужний. Перехворілих більше немає в чому оберігати та обмежувати. Потрібно залишити природні процеси розвиватись самостійно. Наш організм дуже розумний. І краще пристосований, ніж це здається», — переконаний Євген Дубровський.

На думку інфекціоніста, оточити увагою та опікою слід групи ризику та літніх людей, які ще не хворіли.

«Саме це ми зараз і робимо, надаючи титанічних зусиль кожного чергування. Бо лікарня закладена саме такими пацієнтами. І ми боремось за кожне життя. І щоб важких пацієнтів ставало з кожним роком не більше, а менше, треба, як мені здається, оздоровлювати націю, берегти її та покращувати умови існування. А не робити молодь ще більше залежною від ліків та імунологічних препаратів», — робить висновок Євген Дубровський.

Також ми писали, що штучна пасивна імунізація не зможе зупинити епідемію — інфекціоніст.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитання2 години тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитання3 години тому
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання4 години тому
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитання5 годин тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання6 годин тому
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання6 годин тому