Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • В Україні є «місто чорнобривців», яке вже зараз готується до весняного цвітіння (відео)

В Україні є «місто чорнобривців», яке вже зараз готується до весняного цвітіння (відео)

3:33
Поділитись:

Щоб рослини зацвіли у травні, потрібно починати сіяти їх у січні.

Золотоношу вважають містом чорнобривців, тому вирощують їх декілька сортів і мають свої методи догляду. В місті  розпочали підготовку до весняного озеленення. В зимовій теплиці вирощують чорнобривці, петунії, традесканції та ще з десяток різних квітів, розповіла Суспільному власниця Олена Козлова.  

Зі слів Олени Козлової, унікальність чорнобривців у тому, що вони вже адаптовані до місцевого мікроклімату та витривалі до хвороб.

Територію зимової теплиці поділили на три частини, в кожній з яких вирощують різні рослини. Для того, щоб паростки прижилися, необхідно забезпечити належні умови. Денна температура має бути 18–20 градусів, вночі — 16.  

Асортимент рослин чималий: у теплиці є  петунії, традесканція, бегонія. Є остеспермум — дуже цікавий вид рослин. Є і пеларгонія — це все ті рослини, які добре переносять спеку. Раз на два тижні  слід підживлювати рослини, щотижня передивлятися, чи не хворіють, чи немає шкідників.  

Вирощувати квіти в теплиці спонукала любов до рослин, розповіла власниця Олена Козлова. Аби на власному досвіді зрозуміти основні помилки в роботі, їй знадобилося понад два роки: «Коли ми закупили перший посадковий матеріал і висіяли його в землю, зійшло лише приблизно 50 %. Ми дуже розчарувалися, бо це великі витрати. Тепер уже маємо більше досвіду».

Зі слів квітникарки, щоб рослини зацвіли у травні, потрібно починати сіяти їх у січні. На кінець лютого всі квіти вже мають зійти, потім їх лише доглядатимуть.

Відомо, що на Одещині під снігом уже розцвіли рідкісні квіти, а на Закарпатті — перші підсніжники (фото).

До слова, в оранжереї Запорізького ботанічного саду квітне жасмин (фото).