Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Унікальні соуси з кавунів, динь , часнику та перцю створює господиня на Херсонщині (ВІДЕО)

Унікальні соуси з кавунів, динь , часнику та перцю створює господиня на Херсонщині (ВІДЕО)

2:00
Поділитись:

Кавуновий соус з чілі може доповнювати будь-які страви.

Шляхом  експериментів і міксування різних смаків виникають унікальні рецепти з ягід, якими славиться Херсонщина. І якщо про кавунове варення ніхто не чув, але відомо про кавуновий бекмес, то про кавунові та диневі соуси знають одиниці.  

Олеся Маркитан вже понад рік як відкрила власну справу і займається виготовленням крафтового варення. На кухні Олесі кавуни й дині набувають нових смаків. 

"І два таких топових смаки – це часникова диня і кавун чілі, це мої гострі соуси, які, я так сподіваюсь, можуть претендувати на вкусову, смакову візитівку Херсонщини.Взагалі я варю те, що мені подобається. Бекмес мені на смак не дуже, тому коли я варю їх для своїх соусів, то я додаю декілька інгредієнтів, які змінюють його смак", - розповідає Олеся.

Кавуновий соус з чілі може доповнювати будь-які страви. Чоловік, говорить пані Олеся, приправляє ним м’ясні страви, вона ж любить їх додавати до рибних. Не менш незвичне поєднання – диня з часником.

"І коли я міркувала, який смак повинен бути у соусу з дині, то я вирішила додати часник, такий насичений, специфічний, який би відтіняв смак солодкої дині", - каже Олеся Маркитан.

Восени сезон закруток у більшості господарок завершується, у пані Олесі немає сезонності. Осінь – час пізніх фруктів, овочів, ягід. Слива, начинена горіхами, айва з різними інгредієнтами, калина, журавлина - в хід іде все, а взимку настає пора цитрусових.

До слова,  на Київщині з лохини, вирощеної фермерами, вироблятимуть унікальне ігристе вино.