Догори
Дати відгук

На Київщині з лохини, вирощеної фермерами, вироблятимуть унікальне ігристе вино

Лохинове ігристе має міцність 7 градусів.

1 хв на прочитання13 Жовтня 2021, 12:53
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Першу партію сухого ігристого вина з органічної лохини виготовлять в Україні цього року. Ідея створити крафтовий напій з’явилась завдяки співпраці виробничого кооперативу «Ягідки» (ТМ BigBlue), що вирощує лохину на Київщині, та виробника сидру під торговельною маркою BerryLand, повідомляє SEEDS.

Лохинове ігристе має міцність 7 градусів. Це не настоянка, а справжнє сухе вино — зовсім інший рівень продукту, говорить директор СВК «Ягідки» Олег Науменко.

Цього року виробництво напою буде лімітованим — планується випустити лише 200 пляшок ігристого. Наступного ж року почнеться виробництво лохинового вина у промислових масштабах.

Відомо, що більшу частину органічної лохини з господарства продають на українському ринку. Також експортують ягоду в Узбекистан. Стратегічна мета підприємства — почати продавати свою продукцію в Китаї.

Нагадаємо, цього року господарство встановило рекорд України, адже у господарстві виростили найбільшу органічну лохину. Діаметр рекордної ягоди — 3,05 сантиметра, а вага — 9 грамів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото:
ЕТНОХАТА
На Чернігівщині бджоляр робить косметику з меду, крем-мед і питний мед
1 хв на прочитанняВчора
Картопля
Селекціонери вивели новий сорт картоплі, яка може рости в морози
1 хв на прочитанняВчора
Фото надані Лесею Дячок
Без добрив, лише вода: у Хмельницькому на вертикальній фермі подружжя вирощує мікрозелень для енергетиків (ФОТО)
2 хв на прочитання25 Жовтня 2021
Фото:Суспільне
Подружжя з Кіровоградщини вирощує 200 сортів винограду на 20 сотках городу (ВІДЕО)
2:1823 Жовтня 2021
На Волині вирощують груші розміром із літрову банку (ВІДЕО)
1 хв на прочитання22 Жовтня 2021
У Тернополі школярі створили унікальний метод вирощування екологічної мікрозелені (ФОТО)
1 хв на прочитання21 Жовтня 2021
Унікальні соуси з кавунів, динь , часнику та перцю створює господиня на Херсонщині (ВІДЕО)
2:0021 Жовтня 2021
На Київщині фермер розводить черв'яків та отримує натуральні добрива (ВІДЕО)
2 хв на прочитання20 Жовтня 2021
Більше з GreenPost
"Кашель кашлю - рознь!" Чому відповідальні педіатри ніколи не лікують кашель онлайн
2 хв на прочитання24 хвилини тому
Як знизити аутоімунні реакції: осінні рекомендації від дієтолога
3 хв на прочитання6 годин тому
Фото:
UkrMedia
Раз, двічі, тричі: чому вночі ми бігаємо в туалет – пояснює лікар
2 хв на прочитанняВчора
Фото зі сторінки Nebos
«Жодних сертифікатів, жодної дискримінації»: у Києві продовжує працювати ресторан, котрий не дотримуються карантинних обмежень
3 хв на прочитанняВчора
У Миколаєві у лікарні із коронавірусними хворими закінчився кисень
2 хв на прочитанняВчора
Чому, вилікувавши алергію, можна уникнути лікування туберкульозу
2 хв на прочитанняВчора
Жителі Лівого берега Києва можуть залишитись без тепла – названо причину
3 хв на прочитанняВчора
Сталася аварія на Рівненській АЕС: пожежу гасили 19 співробітників ДСНС
1 хв на прочитанняВчора