Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У квартирі у валянках і пуховій кофті: у Світловодську без опалення залишаються дві сотні будинків

У квартирі у валянках і пуховій кофті: у Світловодську без опалення залишаються дві сотні будинків

4:04
Поділитись:

Мер нарахував два десятки поривів тепломереж, натомість директор підприємства-теплопостачальника сказав, що працюють усі котельні.

У місті Світловодськ Кіровоградської області дві сотні багатоквартирних будинків із 220, які забезпечують теплом централізовано, залишаються без опалення. Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Зі слів міського голови Андрія Маліцького, всього в місті 270 багатоповерхівок, подачу тепла почали 2 листопада, працюють три із шести котелень підприємства «Світловодськпобут».

Мер  нарахував два десятки поривів тепломереж, натомість директор підприємства Сергій Московський сказав, що працюють усі котельні.

Зі слів Андрія Маліцького, три із шести котелень «Світловодськпобуту» «стабільно не працюють»: «Причини різні — пориви, просідання однієї з котелень». Крім цього, є питання до тарифу, поданого теплопостачальником.

Минулорічний тариф — 44,5 гривні, нинішнього року «Світловодськпобут» подав тариф 74 гривні 63 копійки за квадратний метр: «Підприємство подає обґрунтовані, з його боку, підрахунки перед самим початком опалювального сезону. Воно так роблять постійно, щоб це було як шантаж, як тиск. Кажуть: прийміть тариф — ми запустимо опалення. А ще просять допомогти дотацією. Як ми можемо дотувати, фінансувати, допомагати приватному підприємству?».

Міський голова додав, тариф за тепло для населення цього опалювального сезону не зміниться, згідно з підписаним між урядом, містами та «Нафтогазом» меморандумом.

До слова, в Україні приблизно 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірку і не отримали субсидію.