Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Кропивницькому великогабаритне сміття містяни можуть викидати у спеціальні контейнери (відео)

У Кропивницькому великогабаритне сміття містяни можуть викидати у спеціальні контейнери (відео)

2:51
Поділитись:

На встановлення й обслуговування таких контейнерів щомісяця витрачатимуть 120 тисяч гривень.

У Кропивницькому встановили 10 контейнерів для збору великогабаритного сміття. На встановлення й обслуговування таких контейнерів щомісяця витрачатимуть 120 тисяч гривень. Це гроші підприємства, яке займається вивезенням сміття в обласному центрі.

Як розповіла «Суспільному» речниця підприємства «Екостайл» Неля Желамська, проект розрахований на півроку, після чого вирішуватимуть, чи розширювати кількість таких місць у Кропивницькому. У такий спосіб хочуть зменшити кількість стихійних сміттєзвалищ.  

Контейнер розрахований на будівельні відходи та меблі. На ньому розмістять табличку з переліком, чого не можна сюди викидати — каже речниця підприємства.  

Таких контейнерів у Кропивницькому буде 10.

«Це фактично вулиці у кожному мікрорайоні міста. Це найпроблемніші майданчики, де зазвичай влітку, і не влітку накопичуються стихійні сміттєзвалища та великогабаритні відходи», — розповіла Неля Желамська.

До появи такого контейнера великогабаритне сміття зі сміттєвих майданчиків вивозили працівники житлово-експлуатаційної організації.  Будівельні матеріали в мішках, дивани, одяг — люди все несуть на контейнерний майданчик, який передбачений тільки для побутового сміття.  Потім ЖЕО наймає машину і все вивозить на сміттєзвалище.

Викидати у контейнери для побутових відходів інше сміття не можна. За це передбачений штраф: для фізичних осіб — від 340 до 1360 гривень, для юридичних — від 850 до 1700 гривень.

До слова, річку Тиса забруднюють тони побутового непотребу, яким всіяні незаконні сміттєзвалища вздовж її берегів.