Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Чорнобильській зоні немає тварин-мутантів, але з'явилися ведмеді (відео)

У Чорнобильській зоні немає тварин-мутантів, але з'явилися ведмеді (відео)

19:18
Поділитись:

На території Чорнобильської зони живе багато різноманітних тварин: олені, лосі, кабани, вовки, рисі, сарни.

Науковець-зоолог Сергій Гащак вже 30 років досліджує фауну Чорнобильської зони. Він поставив на території Зони спеціальні пристрої - фотопастки, які фіксують життя тварин у їхньому природному середовищі.

Як передає  bbc.com,  уперше за останні 100 років на території заповідника  навіть з'явилися ведмеді. За словами науковця, ці тварини мігрують поки що з Білоруської території і їх не багато.

"Відмідь ще не є постійним мешканцем Чорнобильської зони, але його можна зустріти практично по всій території. Ми не знаємо, скільки їх тут і чи вони розмножуються. Але це початок, бо ведмедів тут не було понад 100 років", - зауважив у відео Сергій Гащак.

На думку Гащака, вплив аварії на фауну Зони був радше позитивний. Дослідник вважає, що  людина залишила цю територію, і тварини отримали змогу полювати й розмножуватись в умовах дикої природи, не боячись потрапити на забій.

Дослідник також зауважив, що мутантів, тварин з трьома головами чи іншими відхиленнями від норми, він не бачив. Всі звірі виглядають абсолютно нормально. 

Відомо, на Львівщині фіксують нашестя отруйних змій.