Догори
Дати відгук

ТОП-6 корисних продуктів для розрідження крові

Надто густа кров може загрожувати виникненням тромбоемболія легеневої артерії.

1 хв на прочитання09 Лютого 2023, 10:10
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Надто густа кров може загрожувати виникненням таких серйозних подій, як інсульт чи тромбоемболія легеневої артерії. Ці стани небезпечні не лише для здоров'я, а й життя людини.
Ось чому необхідно регулярно відстежувати параметри крові і за необхідності – правильно й ефективно її розріджувати. Як це зробити за допомогою відповідної дієти, розповідаємо далі.

Що варто їсти/пити

Основою меню для осіб із загущеною кров'ю є вода, денна норма становитьблизько 2 літрів (у розрахунку на дорослу особу). Рідини, особливо вода, розріджує кров, не дозволяючи утворюватися її згусткам. Коли людина зневоднюється (це відбувається, коли відчуваємо спрагу – ось чому пити треба, не чекаючи, коли пересохне у горлі), кров автоматично згущується.

ТОП-6 кроворозріджуючих продуктів:

  1. часник (до 2 – 3 зубчиків на день) – цей овоч не дозволяє злипатися тромбоцитам;
  2. цибуля (сира) – цей продукт знижує ризик серцевих нападів;
  3. риба (найкраще – лосось);
  4. ананас;
  5. горіхи (бажано – мигдаль);
  6. імбир і куркума. Ці прянощі, відомі зокрема своїми кроворозріджуючими властивостями, застосовувалися з лікувальною метою ще у Стародавньому Китаї. Їх можна як додавати у страви, так і готувати на їх основі чаї та настойки;

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.